Ingezonden

Organisatie Oldtimerdag kijkt terug op een zeer geslaagde 41e editie

Zaterdag 16 september vond de Alphense Oldtimerdag plaats. De Oudshoornseweg en de Hooftstraat waren het podium voor vele oldtimers, youngtimers en andere bijzondere voertuigen. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de dag.

Voorzitter van het bestuur, Marcel Benschop, kijkt terug op een geslaagde editie. “We hebben een heleboel mensen een top dag bezorgd. En het weer hielp natuurlijk een lekker handje mee. Maar zonder de deelnemers, al onze vrijwilligers en de mensen uit de organisatie was dit niet mogelijk geweest. Echt een hele dikke pluim voor iedereen die heeft geholpen er zo’n ontzettende gave dag van hebben gemaakt”, vertelt Marcel enthousiast.

“De rondrit met maar liefst 80 auto’s verliep zonder problemen en de auto’s waren allemaal weer mooi op tijd terug in de straat. En wat stond die straat vol, echt ontzettend gaaf om te zien. Ook het publiek was in grote getalen aanwezig en er hing daardoor een heel goede sfeer. En ja dat enthousiasme van de deelnemers en de bezoekers, dat is natuurlijk waar je het voor doet.

Prijsuitreiking

Net als voorgaande jaren waren er ook prijzen te verdelen in verschillende categorieën. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Auto’s tot 1945 - A Ford cabrio uit 1929
Auto’s 1945-1989 -  VW kever bril uit 1951
Auto’s vanaf 1990 (youngtimers) - Fiat Coupe uit 1999
JDM cars (Japanese Domestic) - Toyota BB
Tweewielers tot 50cc -  Royal Nord GT uit 1967
Tweewielers boven de 50cc - BSA Q8 Empire Star uit 1936
Bedrijfsauto’s, Tractoren en stationair machines - Chevrolet 4100 uit 1957
Brandweer, leger, politie en ziekenauto’s - Dodge legervoertuig
Mooiste presentatie -  Fiat 900 (Tante Til) uit 1979
Eervolle vermelding - Hans Sprokkerieft en Jan Wijers met Mack Truck B61 uit 1964 en de Mack modelauto's van de vorig jaar overleden Jan Houtman
USA cars - GMC Motorhome uit 1977

Tekst loopt door onder de foto

Tante Til.jpg
Fiat 900 (Tante Til) uit 1979

Alle foto’s van deelnemende auto’s en natuurlijk de prijswinnaars zijn te bewonderen op de website en social media van de Oldtimerdag.

Volgend jaar

De organisatie kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar. “Ik heb echt heel veel enthousiaste mensen gesproken en zelf ook enorm genoten van de dag. Met dit goede gevoel heb ik nu al zin in volgend jaar!

Oldtimerdag 2023

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.

Advertorial Film gisteren 12:51

Deze week te zien in bioscoop Castellum

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift? Geen zorgen, want Theater Castellum vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in de bioscoop! De zangeres verbreekt record na record. Alle concerten waren razendsnel uitverkocht en ook de film veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten.

Gemeente gisteren 11:36

Verkiezingen leggen druk op gemeenten, ministerie neemt maatregelen

Minister Hugo de Jonge heeft onlangs een evaluatie van de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen 15 maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de verkiezingen een zeer grote druk hebben gelegd op gemeenten. Het kabinet neemt maatregelen.