Ingezonden

Organisatie Oldtimerdag kijkt terug op een zeer geslaagde 41e editie

Zaterdag 16 september vond de Alphense Oldtimerdag plaats. De Oudshoornseweg en de Hooftstraat waren het podium voor vele oldtimers, youngtimers en andere bijzondere voertuigen. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de dag.

Voorzitter van het bestuur, Marcel Benschop, kijkt terug op een geslaagde editie. “We hebben een heleboel mensen een top dag bezorgd. En het weer hielp natuurlijk een lekker handje mee. Maar zonder de deelnemers, al onze vrijwilligers en de mensen uit de organisatie was dit niet mogelijk geweest. Echt een hele dikke pluim voor iedereen die heeft geholpen er zo’n ontzettende gave dag van hebben gemaakt”, vertelt Marcel enthousiast.

“De rondrit met maar liefst 80 auto’s verliep zonder problemen en de auto’s waren allemaal weer mooi op tijd terug in de straat. En wat stond die straat vol, echt ontzettend gaaf om te zien. Ook het publiek was in grote getalen aanwezig en er hing daardoor een heel goede sfeer. En ja dat enthousiasme van de deelnemers en de bezoekers, dat is natuurlijk waar je het voor doet.

Prijsuitreiking

Net als voorgaande jaren waren er ook prijzen te verdelen in verschillende categorieën. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Auto’s tot 1945 - A Ford cabrio uit 1929
Auto’s 1945-1989 -  VW kever bril uit 1951
Auto’s vanaf 1990 (youngtimers) - Fiat Coupe uit 1999
JDM cars (Japanese Domestic) - Toyota BB
Tweewielers tot 50cc -  Royal Nord GT uit 1967
Tweewielers boven de 50cc - BSA Q8 Empire Star uit 1936
Bedrijfsauto’s, Tractoren en stationair machines - Chevrolet 4100 uit 1957
Brandweer, leger, politie en ziekenauto’s - Dodge legervoertuig
Mooiste presentatie -  Fiat 900 (Tante Til) uit 1979
Eervolle vermelding - Hans Sprokkerieft en Jan Wijers met Mack Truck B61 uit 1964 en de Mack modelauto's van de vorig jaar overleden Jan Houtman
USA cars - GMC Motorhome uit 1977

Tekst loopt door onder de foto

Tante Til.jpg
Fiat 900 (Tante Til) uit 1979

Alle foto’s van deelnemende auto’s en natuurlijk de prijswinnaars zijn te bewonderen op de website en social media van de Oldtimerdag.

Volgend jaar

De organisatie kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar. “Ik heb echt heel veel enthousiaste mensen gesproken en zelf ook enorm genoten van de dag. Met dit goede gevoel heb ik nu al zin in volgend jaar!

Oldtimerdag 2023

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 16:17

Nieuwe koelcel en vriescel voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop

Goed nieuws voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop. Dankzij steun vanuit de beide gemeenten konden ze een nieuwe energiezuinige koelcel en vriescel aanschaffen. Dat gaan ze merken aan de energiekosten én de temperatuur in de loods. Rabo Impactfonds steunde de aanschaf met een donatie van € 10.000.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:44

Stichting Help Anders voorziet meiden en vrouwen van menstruatieproducten

Op zaterdag 20 juli 2024 start Stichting Help Anders met het uitdelen van gratis menstruatieproducten als onderdeel van het project Help Elkaar Helpen. In Nederland heeft één op de tien jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Help Anders ontvangt producten van het Armoedefonds om deze meiden en vrouwen in Alphen aan den Rijn te ondersteunen.

Overige gisteren 12:40

Wereldwijd probleem met Windows 10-update: Alphen aan den Rijn nog niet getroffen

Vrijdagochtend hebben miljoenen gebruikers van Windows 10-computers wereldwijd te maken gekregen met een ernstig probleem. Bij het opstarten van hun laptops zien ze enkel een blauw scherm en ontvangen ze foutmeldingen die aangeven dat hun computer een probleem heeft en moet worden herstart. Dit leidt tot vastlopende systemen en stagnerende werkprocessen.

Sport gisteren 10:27

Noa Pet op weg naar EK U18 in Slowakije: Spannende tijden voor jonge atleet

Noa Pet, een talentvolle atleet van AAV’36 Alphen aan den Rijn, zet grote stappen in zijn atletiekcarrière. Noa is afgereisd naar Banská Bystrica, Slowakije, om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap U18. Hij zal Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel 400 meter horden, een discipline waarin hij al vele malen heeft uitgeblonken.

Advertorial Overige gisteren 09:24

Omgaan met adrenaline: de ultieme gids

Het is een drukke sportzomer met het EK voetbal en de Olympische Spelen. Zit jij nagelbijtend voor de televisie? Voel jij jezelf onoverwinnelijk als je favoriete team gewonnen heeft? Adrenaline speelt een belangrijke rol als we naar sportwedstrijden kijken of als we zelf actief aan sport doen. Ook op andere momenten speelt adrenaline een rol, zoals bij live wedden betFIRST en zelfs tijdens een sollicitatiegesprek of een presentatie op je werk. Wat is adrenaline en hoe werkt het?

Calamiteiten 18 jul. 2024 23:41

Agenten leveren eten af na ongeval met bezorger

Vanavond vond er een verkeersongeval plaats op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Van Nesstraat. Twee auto's botsten op elkaar, wat leidde tot aanzienlijke schade aan beide voertuigen.