Arjan Deelen
Advertorial Muziek

Originele Elvis muzikanten komen naar Alphen aan den Rijn

In april en mei reist ‘The Elvis Concert’ door ons land met 25 optredens, waarvan één in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn op donderdag 21 april. “Elvis is er nog steeds bij als we de shows doen!”

Weer een Elvis show, zul je zeggen. Ja, maar deze show is anders. Deze productie is opgezet in een unieke samenwerking onder verschillende originele muzikanten en vrienden, waaronder TCB-band drummer Bob Lanning (74) en koorzanger Jim Murray (75).

De timing is perfect, want Elvis is weer helemaal terug. Deze zomer komt er een groots opgezette bioscoopfilm uit over zijn leven, geregisseerd door Baz Luhrmann. En ook op Spotify behoort Elvis nog steeds tot de meest populaire artiesten.

“We zijn dit begonnen omdat we vonden dat Elvis een show verdiende die met respect en authenticiteit gedaan werd”, verklaart Lanning. "We waren allemaal moe van die belachelijke kerels in die witte glitterpakken. Dat heeft niets met Elvis te maken”, zegt hij. De show is 14 jaar geleden ontstaan, en is sindsdien uitgegroeid tot een succes. Met name in Nederland en Scandinavië.

“We voelen dat Elvis nog steeds onder ons is als we repeteren”, zegt Murray. “Het voelt net als toen. Het is heel bijzonder. Voor ons is hij er echt nog bij.” Lanning lacht en zegt: “Soms kan ik hem nog steeds horen zeggen: ‘Bob, stay on the beat!’”

Beide ‘originals’ zeggen dat deze show heel dicht is bij het gevoel van de originele Elvis shows waar ze beiden aan meegewerkt hebben. “We doen onder meer zijn gospels. Elvis hield veel van gospel muziek, en vond er zijn rust in. En in deze moeilijke tijd is het ook wel passend”, zegt Murray. “Maar we doen ook al zijn hits en de klassiekers, zoals ‘Suspicious Minds’ en ‘Devil In Disguise’. Het gaat een feest worden!”

Het concert in Theater Castellum begint op 21 april om 20:15 uur. Tickets zijn te koop via deze link.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”