Archieffoto

OSO pleit voor appartementen en cultuur-maatschappelijk deel in het Oude Raadhuis

Al geruime tijd is de gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Stichting Overleg Samenwerkende Ouderen (OSO) ziet graag dat een plan van vorig jaar nieuw leven wordt ingeblazen.

Onlangs besloot de gemeenteraad om de plannen voor de vestiging van het Nationaal Popmuseum in het raadhuis definitief te schrappen. Vervolgens was natuurlijk de vraag wat wél een passende bestemming voor dit bijzondere, monumentale gebouw zou kunnen zijn. Behoud van de culturele waarde van zowel het gebouw als van bepaalde functies van het raadhuis zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Stichting OSO laat naar voren komen dat er in de gemeente nog steeds een groot tekort is aan woningen voor de verschillende doelgroepen, van starters tot senioren. Daarom zien zij graag dat er gehoor wordt gegeven aan het eerdere plan van Koosje de Koeijer en Wilfried Pensioen. Dit plan voldoet volgens OSO in grote mate aan de eerder genoemde combinatie van woonbestemming en culturele invulling.

“De 17 appartementen hebben verschillende afmetingen en zijn interessant én betaalbaar voor zowel jonge starters als voor empty nesters en alleenstaande senioren”, aldus secretaris Gerard Ammerlaan namens de stichting. “Met de realisatie van dit plan wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd. Daarnaast is het de bedoeling dat dit plan zoveel mogelijk door plaatselijke ondernemers wordt gerealiseerd.”

OSO hoopt dan ook dat het plan serieus wordt overwogen om dit plan groen licht te geven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!