Alphens EV

OSO pleit voor appartementen en cultuur-maatschappelijk deel in het Oude Raadhuis

Al geruime tijd is de gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Stichting Overleg Samenwerkende Ouderen (OSO) ziet graag dat een plan van vorig jaar nieuw leven wordt ingeblazen.

Onlangs besloot de gemeenteraad om de plannen voor de vestiging van het Nationaal Popmuseum in het raadhuis definitief te schrappen. Vervolgens was natuurlijk de vraag wat wél een passende bestemming voor dit bijzondere, monumentale gebouw zou kunnen zijn. Behoud van de culturele waarde van zowel het gebouw als van bepaalde functies van het raadhuis zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Stichting OSO laat naar voren komen dat er in de gemeente nog steeds een groot tekort is aan woningen voor de verschillende doelgroepen, van starters tot senioren. Daarom zien zij graag dat er gehoor wordt gegeven aan het eerdere plan van Koosje de Koeijer en Wilfried Pensioen. Dit plan voldoet volgens OSO in grote mate aan de eerder genoemde combinatie van woonbestemming en culturele invulling.

“De 17 appartementen hebben verschillende afmetingen en zijn interessant én betaalbaar voor zowel jonge starters als voor empty nesters en alleenstaande senioren”, aldus secretaris Gerard Ammerlaan namens de stichting. “Met de realisatie van dit plan wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd. Daarnaast is het de bedoeling dat dit plan zoveel mogelijk door plaatselijke ondernemers wordt gerealiseerd.”

OSO hoopt dan ook dat het plan serieus wordt overwogen om dit plan groen licht te geven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.