Otters beschermen urgenter dan verwacht

De onlangs doodgereden otter op de Ziendeweg was donderdag 28 maart aanleiding voor vragen van Caroline Blom (CU) aan wethouder Leo Maat. "In januari hebben we onze zorg uitgesproken en nu is er een otter dood. Wanneer komt de oversteekplaats?"

De otter is een beschermde diersoort die zich een aantal jaren geleden in het Nieuwkoopse Plassengebied heeft gevestigd. Het leefgebied van de otters breidt langzaam uit, omdat de jonge mannetjes een nieuw territorium nodig hebben. Inmiddels zijn er otters gespot in de omgeving van de Ziendeweg. De uitdaging is dat de dieren deze weg oversteken.

In januari heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn gevraagd om een oversteekplaats onder de Ziendeweg, een ottertunnel. Wethouder Maat beloofde na de zomer met een oplossing te komen. Donderdag meldde Maat in de raadsvergadering: "Ik kom in mei met een voorstel naar de gemeenteraad. We kijken ook naar mogelijke financiering vanuit de rijksoverheid. Het Rijk is immers verantwoordelijk voor beschermende maatregelen."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst en Cultuur vandaag 18:06

Het boek IJzerkop wint Thea Beckmanprijs 2021

Het jeugdboek IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem heeft de Thea Beckmanprijs 2021 voor het beste historische kinderboek gekregen. IJzerkop was ook winnaar van de Jonge Beckman 2021. De volwassen jury en de kinderjury waren unaniem. Rob Ruggenberg kreeg een oeuvreprijs.

Advertorial Kinderen vandaag 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Sport vandaag 14:16

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Advertorial Horeca vandaag 13:40

Najaar bij Bij Hen

De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.