Pixabay

Oud-Alphense Boys speler Joey Kesting krijgt profcontract bij PEC Zwolle

Vanaf dit seizoen staat Joey Kesting onder de lat bij PEC Zwolle in het MAC³PARK-stadion. Hier moet hij de komende twee jaar de ballen zien tegen te houden. Kesting kreeg in juni een profcontract aangeboden voor het team onder 21 jaar.

Kesting begon in zijn jonge jaren als spits bij v.v. Woubrugge. Toen zijn team geen keeper had, was het zijn beurt om op doel te staan. Hier bleek hij zo goed in te zijn dat hij een half jaar later gescout werd door Alphense Boys. In de vier jaar dat hij bij Alphense Boys keepte, liep Kesting ook nog stage bij Feyenoord en Sparta. Niks was te veel voor hem. Uiteindelijk koos de keeper ervoor om zich op vijftienjarige leeftijd aan te sluiten bij Vitesse, de club die hij nu na drie jaar verlaat voor PEC Zwolle.

Eind juni trainde Kesting drie weken mee met de selectie van het eerste. Hier kon hij zich bewijzen en laten zien wat hij in huis had. Nu het voetbalseizoen weer is gestart, is het de bedoeling dat de keeper aansluit bij PEC onder 21 jaar. De eerste wedstrijd van PEC Zwolle kreeg Kesting direct de aanvoerdersband om. Kesting laat weten dat de trainer een aanvoerder wilde die bijna alle wedstrijden zou spelen.

Naast zijn voetbalcarrière zit Kesting ook gewoon nog op school. Hij is bij Vitesse begonnen aan de Young Talent Academy, waar hij nu in zijn laatste jaar zit. Momenteel loopt Kesting stage op de communicatie-afdeling van PEC Zwolle. Kesting wil na zijn opleiding nog doorleren. Naast zijn trainingen en wedstrijden wil de jonge keeper nog wel bezig blijven en zich niet gaan vervelen.

Wij wensen Kesting heel veel succes bij PEC Zwolle.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.