Pixabay

Oud-leraar Ashram College staat terecht voor seksueel misbruik van leerling met terminaal zieke vader

Een oud-leraar van het Ashram College stond woensdag terecht voor het seksueel misbruiken van een leerling in zijn tijd als docent bij de school. Hij is inmiddels werkzaam bij een andere school.

In het schooljaar 2017 / 2018 heeft maandenlang ‘app-verkeer’ plaatsgevonden tussen de verdachte, die toen 26 jaar oud was, en het slachtoffer, in die tijd 17,5 jaar oud. Deze gesprekken begonnen toen het slachtoffer net wist dat haar vader terminaal ziek was. Het contact gaf het slachtoffer een veilig gevoel, zo stelt zij in de zitting. De berichten werden in de loop der tijd echter steeds seksueler getint.

Op de laatste schooldag van het schooljaar bood de verdachte aan het slachtoffer thuis te brengen. Op de achterbank van zijn auto zijn die dag seksuele handelingen verricht, waar het meisje op dat moment mee instemde. Niet lang na die laatste schooldag wordt de leraar ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Beroepsverbod

De verdachte geeft aan een jaar aan zichzelf gewerkt te hebben, waarna hij begon als docent op een andere school. Het slachtoffer doet daarna aangifte. Zij vindt dat de man een beroepsverbod zou moeten krijgen. Dit omdat hij misbruik maakte van een leerling in een kwetsbare positie. Volgens de Officier van Justitie is dit echter niet nodig. Hij eist vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

De uitspraak zal plaatsvinden op 21 juni.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.