Alphense Boys

Oud-trainer Alphense Boys Remco Tuinenburg (51) nieuwe hoofdtrainer van ARC

Remco Tuinenburg wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ARC. Daarmee volgt hij Mark Evers op, die onlangs aankondigde aan zijn laatste seizoen bij de club bezig te zijn. Met Tuinenburg haalt de Alphense Racing Club een man van de club in huis: hij was in eerdere perioden al (jeugd)speler, jeugdtrainer en trainer van diverse selecties bij de Alphense Racing.

Tuinenburg ging al op jeugdige leeftijd in opleiding als keeper bij Feyenoord. Na een carrière bij profclubs als AZ, Telstar en Haarlem, keerde Tuinenburg via Quick Boys terug in Alphen. Als trainer was Tuinenburg al twee keer redder in nood bij de roodzwarten. In 2013 was hij, samen met Rob de Lange, kort interim-trainer van ARC1 na ontslag van de hoofdtrainer. Aan het eind van seizoen ’16-’17 wist hij samen met oud-ARC1er Johan Boer de ARC-selectie te behoeden voor degradatie naar de 2e klasse.

In seizoen ’17-‘18 werd Tuinenburg assistent-trainer in het team van de toen startende hoofdtrainer Mark Evers. In 2020 vertrok hij naar Alphense Boys, dat met ingang van dit seizoen bij ARC in de 4e divisie A speelt. Tuinenburg is onlangs gestopt bij de Alphense Boys.

“Met de komst van Remco haalt ARC vooral een zeer gemotiveerde, kundige trainer in huis die past in het profiel van de club. Belangrijk is dat hij ook onze jonge talenten in de selectie en O23 in het proces betrekt, zodat we ook op lange termijn de continuïteit garanderen van ons selectievoetbal. Hij heeft zijn ambitie om ooit hoofdtrainer te worden van onze club nooit onder stoelen of banken gestoken. Wij zijn blij met zijn komst en ik heb alle vertrouwen in de samenwerking”, aldus Irma Ligtvoet, voorzitter van de Alphense Racing.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Dennis on the run gisteren 16:48

Op een derde van de uitdaging!

Nou daar ben ik weer. We zitten alweer in eind februari en dat betekent dat we op een derde van onze uitdaging zitten!

Overige gisteren 16:05

Het Oranje Fonds steunt het SamenhuiS

Het SamenhuiS, centrum voor leven met en na kanker wil haar activiteiten uitbreiden en daar heeft de organisatie extra vrijwilligers voor nodig. Door de financiële steun van het Oranjefonds kan het SamenhuiS onder andere artikelen plaatsen in de lokale media en een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers.

Kinderen gisteren 14:48

Succesvolle dag voor kinderen bij Is Morus

Is Morus organiseerde vandaag het evenement 'Pizzabakker voor 1 Dag', waar kinderen tussen 12:30 en 14:00 de kans kregen om hun eigen pizza te maken en te beleggen, met de deskundige begeleiding van de échte pizzabakkers van Is Morus.

Sport gisteren 13:40

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen voor beweging en sportkansen

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan de handen ineen. Dit initiatief is ontstaan vanuit hun gedeelde visie dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, moet kunnen sporten. Het project introduceert ‘De Beweegtas’, een tas gevuld met sport- en spelmateriaal, die vanaf maart beschikbaar zal zijn voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van Kledingbank Groene Hart.