Bloemen Architecten

Oude gevels Rode Dorp gebruikt als inspiratie voor nieuwe gevels

Met de sloop van fase 1 in het Rode Dorp waren veel mensen bang dat de herkenbare en karakteristieke tuitgevels van sommige woningen zouden verdwijnen. Om deze bijzondere uitstraling niet helemaal verloren te laten gaan was het voor Bloemen Architecten belangrijk om “het authentieke beeld als inspiratie voor de nieuwe gevels te gebruiken.”

In de eerste fase van het project werden 51 woningen uit de jaren 1918-1920, waarvan een deel met tuitgevels, vervangen voor 48 nieuwbouwwoningen. De tuitgevels van de oude woningen werden gezien als cultuurhistorisch erfgoed. Om de beeldbepalende uitstraling van het “Rooie Dorp” te behouden, gebruikte Bloemen Architecten daarom de oude gevels als inspiratiebron voor het nieuwbouwproject.

Cultuurhistorisch erfgoed

“De gesloopte woningen waren geen monumentale panden, maar de tuitgevels werden wel gezien als beeldbepalend cultuurhistorisch erfgoed. Daarom hield, naast de welstandscommissie, ook een erfgoedcommissie zich bezig met de uitstraling van de nieuw te bouwen huizen”, aldus Bloemen Architecten.

De huurders in fase 1 wonen al sinds mei weer met veel plezier in hun nieuwe, mooie, en energiezuinige woningen. Met bijzondere gevels. Op het Instagram account van Bloemen Architecten laten zij een “before” en een “after” foto zien. Hierop is duidelijk te zien dat de nieuwe gevels in het “Rooie Dorp” weliswaar nieuw zijn, maar toch hun klassieke uitstraling hebben behouden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bloemen Architecten B.V. (@bloemenarchitecten)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.