Advertorial Politiek

Afscheid van zeventien 'oude' gemeenteraadsleden

De laatste vergadering van de oude gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zit erop. Maandagavond werd afscheid genomen van zeventien van de negenendertig zittende raadsleden. Maar vooral: de nieuwe raadsleden werden goedgekeurd door de 'oude' raad.

Na gemeenteraadsverkiezingen moet een onderzoekscommissie vaststellen of de verkiezingen op wettige wijze zijn verlopen. De raadsleden René Vrugt (CDA), Wim Roest (PvdA) en Inge Prins (D66) hebben dit onderzocht en concluderen dat alles in orde is.

Ook moet de zittende gemeenteraad de geloofsbrieven van de nieuw pas gekozen gemeenteraadsleden goedkeuren. Dit gebeurt door een onderzoek waarin wordt bekeken of elk nieuw raadslid aan de wettelijk voorgeschreven eisen voldoet. Vrugt mocht namens de commissie vertellen dat dit inderdaad het geval is.

Daarmee staat niets de beëdiging van de nieuwe gemeenteraadsleden op donderdag 29 maart in de weg.


Meer nieuws

Politiek plein vandaag 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!