Advertorial Politiek

Afscheid van zeventien 'oude' gemeenteraadsleden

De laatste vergadering van de oude gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zit erop. Maandagavond werd afscheid genomen van zeventien van de negenendertig zittende raadsleden. Maar vooral: de nieuwe raadsleden werden goedgekeurd door de 'oude' raad.

Na gemeenteraadsverkiezingen moet een onderzoekscommissie vaststellen of de verkiezingen op wettige wijze zijn verlopen. De raadsleden René Vrugt (CDA), Wim Roest (PvdA) en Inge Prins (D66) hebben dit onderzocht en concluderen dat alles in orde is.

Ook moet de zittende gemeenteraad de geloofsbrieven van de nieuw pas gekozen gemeenteraadsleden goedkeuren. Dit gebeurt door een onderzoek waarin wordt bekeken of elk nieuw raadslid aan de wettelijk voorgeschreven eisen voldoet. Vrugt mocht namens de commissie vertellen dat dit inderdaad het geval is.

Daarmee staat niets de beëdiging van de nieuwe gemeenteraadsleden op donderdag 29 maart in de weg.


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 18:45

Laura: “Eén team één taak. Dat gevoel overheerst.”

Toen Laura’s politiecarrière door een landelijke vacaturestop in de vangrail belandde, stapte ze over naar het gevangeniswezen. “En dat blijkt eigenlijk nog meer mijn ding te zijn. Als je buiten achter boefjes aan zit, zie je veel en maak je veel mee, maar hier zie en beleef je misschien nog wel meer. Daar komt bij dat ik me binnen toch net even wat veiliger voel.”

Onderwijs gisteren 18:09

Projectweek tweetalig onderwijs op het Scala College van start gegaan

Maandagochtend zijn de tweetalige brugklasleerlingen van het Scala College gestart met het internationale project ‘crossing borders’, nadat zij eerst geleerd hadden ‘how to tie a tie’. Die stropdas maakt het schooluniform compleet, dat zij de hele week zullen dragen.