Josh Walet

Ouderen en bewoners verrast met orgelmuziek

Normaal speelt het orgel elke zaterdag op de Alphense markt, maar door de coronacrisis gaat dat op dit moment niet. Maar de familie Meulkens zit niet stil, want deze week gaan zij bij verschillende verpleeghuizen en speelplekken in Alphen langs met hun draaiorgel. “Dat is echt een feestje om te doen”, vertelt Dennis Meulkens.

Al 37 jaar staat de familie Meulkens met hun draaiorgel op de zaterdagmarkt, maar door de coronacrisis is dat voor het eerst sinds al deze jaren nu niet mogelijk. “Normaal hebben we altijd onze vaste route door het centrum. Het is raar dat dit nu opeens weg is gevallen. We missen Alphen en de Alphenaren en het praatje dat we met hen maakten”, vertelt Meulkens.

Maar toen kwam er een vraag vanuit de gemeente. “Zij vroegen vorige week of we met ons draaiorgel door Alphen wilden trekken, langs verzorgingshuizen en speelplekken in de hele gemeente. Daar hebben we volmondig ja op gezegd, want dat leek ons heel leuk om te doen. We moesten onze planning er helemaal voor omgooien, maar we hebben zo’n binding met Alphen dat we onze handen daar niet voor hebben omgedraaid”, glundert Meulkens.

Op maandagochtend was Koos met zijn draaiorgel te vinden bij Zuidervaart aan de Zuiderkeerkring in Alphen. Dit is één van de vele plekken waar Koos op maandag langs is gegaan. “De ouderen bij Zuidervaart waren zichtbaar aan het genieten van achter het raam, met een kopje koffie in hun hand. Het is fijn om een glimlach op hun gezicht te zien, zeker omdat ze nu geen bezoek mogen ontvangen.”

Op maandagmiddag was het draaiorgel te vinden op de Veenpluis en de Zwanenbloem in Kerk en Zanen. “Alle reacties van de bewoners waren zo positief, dat is waar je het natuurlijk voor doet.” De rest van de week zal het draaiorgel nog in Alphen te vinden zijn. “We hebben er veel plezier in, maar natuurlijk hopen we dat alles snel weer normaal is en we weer op de zaterdagmarkt mogen staan.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.