Buurthuis AquaRijn
Advertorial Overige

Ouderensoos op zondagen in Buurthuis AquaRijn

Vanaf 24 april start op zondag een Ouderensoos in Buurthuis AquaRijn. Vanaf 15:00 uur tot 17:00 uur zijn senioren van harte welkom om een kop koffie of thee te komen drinken en gezellig samen te zijn. 

Jary Göbel, adjunct directeur van De Thermen2 waar het buurthuis onder valt, is blij met het nieuwe aanbod. “Ons buurthuis in het hart van Ridderveld moet een ontmoetingsplek zijn voor de buurt. Een plek waar eenieder zich thuis voelt. Door een Ouderensoos te organiseren hopen wij iets te betekenen voor ouderen in de omgeving die toe zijn aan een praatje op zondag.”

Met de nieuwe Oudersoos hopen de initiatiefnemers te voorzien in de vraag van senioren om op zondag iets te organiseren. “Voor veel senioren is zondag de meest eenzame dag van de week.” Koffie kost slechts € 1. Het eerste kopje koffie is gratis. De soos is een samenwerking tussen Buurthuis AquaRijn en de OSO.

De Soos wordt eens per maand georganiseerd: zondag 24 april, 22 mei, 26 juni en 24 juli van 15:00 tot 17:00 uur.

Adres: Buurthuis AquaRijn (in zwembad AquaRijn), Cantharel 10 Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”