Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

De Oudshoornse Kerk is één van de oudste gebouwen van Alphen aan den Rijn. Zowel de kerk als het achtergelegen kerkelijk centrum organiseren regelmatig activiteiten. Naast de vele concerten, bruiloften en uitvaarten is er een verscheidenheid aan sociale activiteiten. Om ruimte te kunnen blijven bieden aan alle evenementen en activiteiten wordt het kerkelijk centrum verbouwd en uitgebreid. Fonds Alphen en omstreken heeft een bijdrage van € 15.000 toegezegd voor de kosten van de verbouwing.

Dankzij deze bijdragen is het mogelijk om een modern kerkelijk centrum neer te zetten, waar voor iedereen passende activiteiten georganiseerd kunnen worden. De Oudshoornse Kerk is door de akoestiek zeer geliefd voor concerten, al dan niet met het historische Hess orgel. Daarnaast wordt het gebouw regelmatig gebruikt voor bruiloften, uitvaarten of andere plechtigheden. In het kerkelijk centrum wordt een breed scala aan activiteiten georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. Er zijn regelmatig lezingen, presentaties, maaltijden of discussiegroepen.

Fonds Alphen en 
Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. In 2018 ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten en uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige gisteren 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn gisteren 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.