Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

De Oudshoornse Kerk is één van de oudste gebouwen van Alphen aan den Rijn. Zowel de kerk als het achtergelegen kerkelijk centrum organiseren regelmatig activiteiten. Naast de vele concerten, bruiloften en uitvaarten is er een verscheidenheid aan sociale activiteiten. Om ruimte te kunnen blijven bieden aan alle evenementen en activiteiten wordt het kerkelijk centrum verbouwd en uitgebreid. Fonds Alphen en omstreken heeft een bijdrage van € 15.000 toegezegd voor de kosten van de verbouwing.

Dankzij deze bijdragen is het mogelijk om een modern kerkelijk centrum neer te zetten, waar voor iedereen passende activiteiten georganiseerd kunnen worden. De Oudshoornse Kerk is door de akoestiek zeer geliefd voor concerten, al dan niet met het historische Hess orgel. Daarnaast wordt het gebouw regelmatig gebruikt voor bruiloften, uitvaarten of andere plechtigheden. In het kerkelijk centrum wordt een breed scala aan activiteiten georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. Er zijn regelmatig lezingen, presentaties, maaltijden of discussiegroepen.

Fonds Alphen en 
Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. In 2018 ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten en uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 17:13

In 15 minuten een stralende huid

Beauty Boutique Josien biedt een 3-in-1 superfacial met OxyGeneo aan. Deze gezichtsbehandeling verzacht de lijntjes in je gezicht, verbetert de huidstructuur en vermindert rimpels. Hierdoor krijg je in slechts 15 minuten een stralende huid!

Gemeente vandaag 16:37

Regio Deal bodemdaling officieel van start

Op donderdag 21 november is de Regio Deal bodemdaling Groene Hart officieel van start gegaan. Dat gebeurde tijdens het Nationaal Congres Bodemdaling in Fort Voordorp in Groenekan.

Blog Opinie vandaag 15:59

Voetbal in het komende weekeinde

ARC gaat zaterdag op bezoek bij Rijsoord, net als de Racing een promovendus. De club haalde pas 8 punten en dat zijn er 6 minder dan ARC. Thuis won Rijsoord 2 keer en verloor 2 keer. Eenmaal werd gelijk gespeeld.

Evenementen vandaag 15:45

Win 2 x 2 tickets voor Helemaal Top Kerstival

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december vindt het Helemaal Top Kerstival plaats in Zwammerdam. Het thema van de 8e editie van de kerstshow van Helemaal Top is ‘Christmas Orange’. Houd jij wel van een feestje? Wij mogen 2 x 2 tickets weggeven voor vrijdagavond 13 december!

Gemeente vandaag 15:08

Drukbezochte bijeenkomst Rijden op Waterstof

75 ondernemers, inwoners en andere geïnteresseerden kwamen op dinsdag 19 november samen in Alphen aan den Rijn om zich te laten inspireren over rijden op waterstof.