Archieffoto

Overlast van vuurwerk melden, kan ook bij gemeente

In de weken voorafgaand aan de viering van Oud en Nieuw is er veel overlast van vuurwerk. Dit kan altijd al worden gemeld bij de politie, maar vanaf dit jaar zijn er meer mogelijkheden: melden van overlast kan ook bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Burgemeester Liesbeth vertelde de gemeenteraad op donderdag 24 november waar inwoners terecht kunnen met klachten over vuurwerk. Melden kan op de volgende plekken:

  • Bel 112 als er een gevaarlijke situatie is waar met spoed hulp bij nodig is
  • Bel de politie via 0900 8844 als er handelen is vereist, maar er geen spoedgeval is
  • Meldingen van overlast kunnen digitaal of via het callcenter bij de gemeente worden gedaan. Deze worden later meegenomen bij de evaluatie.

Melden bij gemeente
Meldingen van overlast kunnen via de gemeentelijke website waar op de voorpagina een speciale knop op komt met daarachter alle informatie over vuurwerk en de regels rond de nieuwjaarsvieringen. Hier is ook een mogelijkheid voor digitale meldingen van overlast. Ook kan via het gemeentelijke callcenter per telefoon een overlastmelding worden gedaan.

Naast het meldpunt voor vuurwerkoverlast komt er ook een campagne over gebruik van vuurwerk en vandalisme.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater vandaag 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 vandaag 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.