Advertorial ICT en technologie

Overstappen naar een nieuwe smartphone? Dit moet je allemaal regelen!

Ben je van plan om een nieuwe telefoon te kopen? Dan is het niet alleen belangrijk om na te denken over welk toestel bij je past, maar ook om te weten welke stappen je moet nemen om voor een soepele overgang te zorgen. Er zijn namelijk wel een aantal zaken die je moet regelen als je overstapt naar een ander toestel. Welke dingen dit zijn? Wij zetten ze op een rijtje!

Kies een telefoonabonnement

Een van de eerste zaken die je moet regelen als je gaat overstappen naar een nieuwe smartphone, is je telefoonabonnement. Je kunt ervoor kiezen om bij je huidige telefoonprovider te blijven, maar je kunt ook overstappen naar een andere provider. Als jouw huidige telefoonabonnement afloopt, kun je makkelijk wisselen. Er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om telefoonabonnementen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement inclusief toestel, maar ook een sim only behoort tot de mogelijkheden.

Beide abonnementsvormen hebben hun eigen voordelen. Een telefoonabonnement bij Odido is een aanrader. Zij bieden veel mogelijkheden, waardoor je de perfecte bundel voor jezelf kunt samenstellen. Je hebt de keuze uit diverse opties voor mobiele data, belminuten en extra functies, zowel bij een abonnement inclusief telefoon als bij een sim only abonnement.

Maak een back-up van je gegevens

Als je gaat overstappen naar een nieuwe telefoon, is het verstandig om een back- up te maken van je oude telefoon. Doe je dat niet, dan kun je belangrijke gegevens verliezen en dat is zonde. Denk hierbij aan gegevens als foto’s, berichten en contacten. Maak je een back-up? Dan kun je die straks gemakkelijk overzetten naar je nieuwe toestel. Het maken van een back-up is vaak zo gebeurd en maakt de overgang naar je nieuwe smartphone eenvoudiger.

Vraag nummerbehoud aan

Ga je overstappen naar een nieuw toestel? Dan is het prettig als je jouw huidige telefoonnummer kunt behouden. Dat is tenslotte het nummer dat je zelf al goed kent en dat anderen van jou hebben. Het is daarom belangrijk om nummerbehoud aan te vragen bij je nieuwe provider. Wanneer je dit doet, kun je gewoon hetzelfde telefoonnummer blijven gebruiken. Dit bespaart een hoop tijd, moeite en stress!

Denk na over de bescherming

Een nieuwe telefoon verdient goede bescherming. Het is daarom slim om hier van tevoren over na te denken. Je telefoon beschermen is op verschillende manieren mogelijk.

Allereerst is het verstandig om op tijd een telefoonhoesje te scoren, zodat jouw nieuwe toestel niet lang zonder bescherming komt te zitten. Een telefoonhoesje beschermt jouw telefoon tegen vallen of stoten, waardoor de kans op schade vermindert. Het is een aanrader om te investeren in een stevig hoesje dat voldoende bescherming biedt.

Hoe beter de bescherming is, hoe kleiner de kans dat je toestel beschadigt. Telefoonhoesjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, stijlen en kleuren. Kies voor een hoesje dat uitstekende bescherming biedt en past bij jouw smaak. Naast een telefoonhoesje, kun je ook een screenprotector overwegen. Dit is een extra beschermlaag voor het scherm van je smartphone.

Deze tips hierboven helpen je erbij om soepel over te stappen naar een nieuwe telefoon. Als je deze zaken goed hebt geregeld, kun je snel genieten van je nieuwe aanwinst! 


Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.