Politiek

Oversteekplaats voor otter moet even wachten

De politieke partijen van Alphen aan den Rijn hebben besloten om de discussie over de oversteekplaats voor otters over de Ziendeweg uit te stellen. De keuze donderdagavond 9 mei ging tussen een korte snelle bespreking of een uitgebreide politieke discussie.

Een aantal partijen heeft een tijdje geleden gevraagd om haast te maken met een oversteekplaats voor otters op de Ziendeweg in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Leo Maat heeft dan ook alles op alles gezet om met een voorstel te komen. Dat bleek ook nodig, want er zijn inmiddels twee otters doodgereden op de Ziendeweg.

Uit het voorstel blijkt dat er een investeringskrediet nodig is van 195.000 euro. In totaal kosten de voorgestelde maatregelen over een periode van dertig jaar ruim 270.000 euro (afschrijving en rente) en daarnaast jaarlijks ruim 2.000 euro (onderhoud). Het gaat om de aanleg van een ottertunnel bij een waterkering en twee keer om snelheidsremmers voor autoverkeer op de Ziendeweg.

De bespreking van het voorstel stond donderdag 9 mei op het programma van de raadscommissie. Het liep echter tegen 23.00 uur voordat dit agendapunt aan de beurt was. Vandaar dat commissievoorzitter Monique de Vos wilde weten of de politieke partijen er een snelle en vooral korte bespreking van wilden maken of dat zij meer tijd nodig dachten te hebben. De meningen waren verdeeld. De Vos besloot daarom dat de otteroversteekplaats op een ander moment opnieuw op de agenda moest verschijnen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.