Josh Walet

Paarse zendmast in Alphen aan den Rijn vanwege Wereld Prematurendag

De Alphense zendmast zal op vrijdagavond 17 november, ter ere van Wereld Prematurendag, weer paars verlicht zijn. Op deze dag wordt speciale aandacht besteed aan de uitdagingen rond vroeggeboortes.

Om extra aandacht te vragen voor de baby’s die in Nederland jaarlijks te vroeg geboren worden, is Wereld Prematurendag in het leven geroepen. Om dit onder de aandacht te brengen zijn veel gebouwen in Nederland vanavond paars verlicht, waaronder ook de Alphense zendmast.

In Nederland komen jaarlijks zo'n 15.000 baby's te vroeg ter wereld, wat neerkomt op één op de tien geboortes, oftewel 48 baby's per dag. Ongeveer 1.000 van deze baby's overlijden jaarlijks als gevolg van vroeggeboorte.

Voor de baby's die wel overleven, blijven zorgen na de couveuseperiode vaak bestaan. Prematuur geboren kinderen lopen een groot risico op ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps. Om bewustwording te creëren voor deze problematiek, zullen verschillende gebouwen in het land op Wereld Prematurendag paars worden verlicht, de symbolische kleur voor vroeggeboorte. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!