Pixabay

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Er zijn al heel wat mensen die vorig weekend pakjesavond hebben gevierd. Toch staan er nog heel veel namen in het grote boek waar Sinterklaas nog niet langs is geweest. Vanavond gaat hij samen met zijn pieten nog langs heel wat huizen om pakjes te bezorgen. Hoe vier jij pakjesavond dit jaar? Wij vroegen het aan een aantal Alphenaren.

Wat doen Alphenaren vanavond

“Wij vieren pakjesavond dit jaar als Sintertapas samen met mijn gezin en hun aanhang”, aldus Ingrid. “We vieren Sinterklaas met een avond vol met allemaal lekkere hapjes. We hebben allemaal een lootje getrokken. Iedereen die vanavond komt neemt een hapje, een gedicht en een cadeautje mee. Erg gezellig dus!”. Ingrid vertelt dat ze daardoor de hele avond tijdens de cadeautjes lekker tapas kunnen eten.

Maaike vertelt dat ze dit weekend al Sinterklaas heeft gevierd met haar eigen familie. “Vanavond vieren we het met mijn schoonfamilie. Iedereen heeft een lootje getrokken en we allemaal een gedichtje en cadeautje ter waarde van € 25 voor elkaar hebben gekocht”. Ze vertelt ook dat ze vanavond gezellig met zijn alle gaan eten. “Deze avonden zijn heel waardevol”.

“Wij vieren sinds dit jaar geen Sinterklaas meer”, vertelt Suzanne. “Mijn kinderen en nichtjes zijn allemaal oud genoeg dus we vieren dit jaar alleen kerst. We vonden het een beetje veel worden om het beide te vieren”.

Hoe vieren jullie Sinterklaas dit jaar?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.