Alphens EV

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Het nieuwe Alphense parkeerbeleid krijgt steun van het 26 van de 36 aanwezige raadsleden. Een voorstel van de VVD om het participatietraject over te doen, is met een nog grotere meerderheid namelijk 28 van de 36, verworpen. Reden: het raadsvoorstel stelt het parkeerbeleid voor de hele gemeente vast voor de komende jaren, het door de VVD beoogde participatietraject heeft vooral te maken met parkeren in het centrum van de stad.

Juist het complete beleid in het centrum van de stad is over een tijdje onderwerp van een uitgebreide discussie en een participatieproject met inwoners, ondernemers en bezoekers van het Alphense Stadshart. "Het parkeerbeleid in het centrumgebied moet nog worden besproken, daar is nog geen voorstel voor gemaakt en er staat ook nog niets vast", legde wethouder Gert-Jan Schotanus uit. "De nieuwe Nota Parkeernormen en parkeervoorzieningen 2020 staat daar los van. Er is slechts één reactie op dit voorstel gekomen, van Woonforte en hun reactie is verwerkt in het beleid."

Verwarring
"De verwarring zit erin dat er een Parkeernota is voor heel Alphen aan den Rijn en een apart traject voor parkeren in het centrumgebied van de stad", merkte Ank de Groot (RGL) op.  Mark Vermeulen (CDA) vond het verzoek van de VVD apart: "Waarom komen jullie hier nu mee? Jullie fractie was er ook bij toen de Parkeernota werd besproken in de commissievergadering. Ik heb de wethouder horen zeggen dat hij in gesprek gaat met en over het centrumgebied."

Parkeren in centrumgebied
Het is overigens niet alleen de VVD die de nieuwe Parkeernota verward met het net begonnen traject rond parkeren in het centrumgebied. Voorafgaand aan de raadsvergadering werd een petitie met circa 900 handtekeningen aangeboden van centrumbewoners die zich zorgen maken. Op voorhand hebben ondernemingsvereniging VOA en het Centrummanagement gereageerd, dat zij graag 1,5 uur gratis parkeren in het centrumgebied zien. Daarnaast reageren pandeigenaren in het centrum: zij willen de parkeercijfers inzien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.