Josh Walet

Parkeerdek Aarhof over drie weken gecoat

De gladde rijbanen in de nieuwe parkeergarage van winkelcentrum De Aarhof en bibliotheek Rijn en Venen worden binnen drie weken gecoat en opgeleverd. In eerste instantie zou hiermee gewacht moeten worden in verband met de lage buitentemperatuur.

Direct nadat bleek dat de hellingbanen naar de tussenverdiepingen te glad waren, zijn deze afgesloten en heeft wethouder Gert-Jan Schotanus de opdracht uitbesteed om te onderzoeken hoe deze rijvlakken veilig gemaakt kunnen worden.

De afsluiting leidde tot nogal wat gedoe. Omdat er net een aantal tijdelijke parkeerplaatsen waren opgeheven, leek de afsluiting van een aantal parkeerdekken te leiden tot een fors tekort aan parkeerruimte in het Stadshart Lage Zijde.

Tekst loopt door onder de foto

Parkeergarage aarhof
Het afgesloten deel van de parkeergarage werd op een drukke zaterdag opengesteld voor verkeer, maar parkeren in dit gedeelte was wel op eigen risico.
Foto: Josh Walet

In eerste instantie leek het erop dat tot het voorjaar gewacht zou moeten worden om de gladheid weg te namen. Dan zouden de banen opgeruwd worden. Daarna kan er een nieuwe afdeklaag overheen. Al snel werden van alle kanten alternatieve oplossingen aangedragen. Onder meer door het lokale bedrijf Latexfalt.

"We zijn blij met de hulp van alle kanten", zegt Schotanus. "Ik kan nu melden dat de rijbanen eerdaags behandeld zullen worden. Ik verwacht dat ze 17 februari kant en klaar zijn en normaal gebruikt kunnen worden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.