Josh Walet

Parkeerlagen parkeergarage Aarhof geopend 'op eigen risico'

Ondanks dat er nog geen ruwere coating op de rijbaan van parkeergarage Aarhof is aangebracht, zijn de parkeerlagen deze zaterdag toegankelijk. De gemeente heeft wel briefjes met waarschuwingen opgeplakt.

Een deel van de parkeertoren van parkeergarage De Aarhof werd begin december afgesloten. De directe aanleiding hiervoor bleek een incident met een beveiliger. Hij gleed in zijn voertuig naar beneden, waarbij het voertuig flink beschadigd raakte. Zelf hield hij geen verwondingen aan het incident over. Er werd al snel een verband gelegd met regenval. “Het bleek dat bij extensieve regenval met veel wind de rijbaan in de parkeertoren zodanig nat wordt dat de rijbaan glad wordt. Vooral bij veel wind loopt er veel water de garage in.”

Tekst loopt door onder de foto

Parkeergarage-Aarhof-afgezet_Josh.jpeg

Ruwere coating 

Na deze constatering werd besloten om de parkeergarage vanaf de derde parkeerlaag uit veiligheidsoverwegingen te sluiten, aangezien het in dat gedeelte van de parkeertoren om hetzelfde type rijbaan gaat. Zoals Ronald de Jong, parkeermanager bij de Gemeente Alphen aan den Rijn, eerder al meldde, kan het probleem pas verholpen worden als de temperatuur structureel boven de 10 graden Celcius is. De ruwere coating voor deze rijbanen kan namelijk pas onder die omstandigheden worden aangebracht.

Zorgen om parkeerplekken

Zorgen dat er onvoldoende parkeerplekken beschikbaar zouden zijn nu het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat definitief is gesloten, was volgens de gemeente niet nodig. “Uiteraard betekent het afsluiten van het tijdelijke parkeerterrein een vermindering van het aantal openbare parkeerplaatsen, maar er zijn nog steeds voldoende parkeerplaatsen conform de parkeerbalans", legde de gemeente uit. Van de in totaal 621 parkeerplekken in de parkeergarage, waren er 245 afgesloten. 

Tekst loopt door onder de foto

parkeerterrein thorbeckestraat sluiten2.jpeg

Parkeerlagen opengesteld

De gemeente meldde ook dat als de parkeergarage vol loopt en de veiligheid het toe laat (niet te nat), dat de afgezette parkeerlagen weer zouden worden opengesteld. Dat blijkt deze zaterdag het geval. Het is behoorlijk druk in het Alphense centrum, waar voor het eerst sinds vier weken alle winkels weer als vanouds geopend zijn. Veel Alphenaren zijn in de winkelstraten te vinden om te winkelen. Dat er behoorlijk wat Alphenaren met de auto zijn blijkt wel uit hoe vol de parkeergarage staat. Er wordt dan ook gebruik van gemaakt dat de parkeerlagen open zijn gesteld. De gemeente heeft er wel briefjes met waarschuwingen bij gehangen: parkeren is op eigen risico.

Parkeergarage aarhof

Van mandersloostraat drukte winkelen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:29

Burgemeester Spies voor opening horeca en cultuur

Burgemeester Liesbeth Spies steunt de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden om horeca en cultuurinstellingen te openen. "Deze sectoren worden te zwaar en te exclusief getroffen door de coronamaatregelen", aldus Spies.

Politiek vandaag 17:42

Alphense Hondenbezitter moet nog even wachten

De Alphense Hondenbezitter moet nog dit jaar het tijdelijke losloopgebied aan de Steekterweg verlaten. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal binnenkort spreken over een voorstel voor een nieuw losloopgebied.

Politiek vandaag 16:55

Onderzoek naar komst grote sporthal in De Bijlen

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een locatieonderzoek uitgevoerd voor de bouw van een nieuwe grote sporthal. Uit het onderzoek blijkt dat de vrachtwagenparkeerplaats plus het gebouw van stichting MAX samen groot genoeg zijn om een dubbele sporthal te kunnen bouwen.

Advertorial Onderwijs en opvang vandaag 14:45

Het Scala College is klaar voor de start

Een heel docententeam van het Scala College stond maandag in de startblokken om tasjes te gaan bezorgen bij basisschoolleerlingen die zich hebben aangemeld voor de voorlichtingsactiviteiten op donderdag 20 of vrijdag 21 januari. Ook vandaag en morgen zijn ze onderweg om de aanstaande brugklassers te verrassen.

Vraag bij het nieuws vandaag 13:50

Van deze 50 km/u-wegen wil de Alphense Fietsersbond 30 km/u-wegen maken

De Alphense Fietsersbond maakt er geen geheim van dat ze de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom willen verlagen van 50 naar 30 km/u. Het gaat om wegen waar geen sprake is van vrijliggende fietspaden. Maar over welke wegen in Alphen aan den Rijn hebben we het dan eigenlijk?