Parkeerplaats Vuurlaan voortaan particulier terrein

De parkeerplaats aan de Vuurlaan is niet meer openbaar toegankelijk. De parkeerplaatsen zijn indertijd bij de woningen van het betreffende complex gekocht, maar er kon door iedereen worden geparkeerd. Dat is voortaan niet meer mogelijk.

Ondanks protesten van buurtbewoners, die vinden dat zij best op deze parkeerplaatsen mogen staan als ze vrij zijn, wordt toch gehoor gegeven aan het verzoek van Vereniging de Oude Vuurkring. De eigenaren van woningen tussen Vuurlaan, Oude Wereld en Zuiderkeerkring hebben indertijd hun woning inclusief parkeerplaats gekocht. Daarbij is bedongen dat de rijbaan openbaar toegankelijk moet blijven voor hulpdiensten.

De gemeenteraad zal op 21 februari besluiten dat zij akkoord gaat met het verzoek van de vereniging van eigenaren van de woningen en de parkeerplaatsen. In de omgeving zijn voldoende openbare parkeerplaatsen en het is gek als je geen zeggenschap hebt over je eigendom, vindt de raad.

Een aandachtspunt is wel dat moet worden vastgelegd dat de eigenaren mee moeten werken als er groot onderhoud aan de openbare voorzieningen op het parkeerterrein zijn. Verder denkt wethouder Gert-Jan Schotanus dat de gebiedsadviseurs de spanning in de buurt op kunnen lossen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!