Josh Walet

Parkeerplaatsen afgesloten tijdens Hemelvaartweekend als het te druk wordt

De kans bestaat dat het tijdens het Hemelvaartweekend op diverse plekken druk wordt, ook met het oog op het lekkere weer. Daarom heeft Veiligheidsregio Hollands Midden besloten dat diverse parkeerplaatsen in Alphen afgesloten mogen worden als de gemeente dit nodig vindt. 

Als het houden van anderhalve meter afstand tussen de aanwezige personen in het geding komt of niet wordt nageleefd in bepaalde gebieden, heeft de voorzitter van de veiligheidsregio de bevoegdheid om in te grijpen. “Op basis van de ervaringen in de afgelopen weekenden en de officiële feestdag, is het aannemelijk dat op stranden, natuurgebieden en in overige recreatiegebieden veel personen zich zullen verzamelen. Extreme drukte valt dan niet uit te sluiten”, zo meldt Veiligheidsregio Hollands Midden.

Daarom is besloten dat gemeentes in de regio de komst naar deze gebieden mogen ontmoedigen door het afsluiten van parkeerterreinen, aanlegplaatsen en overige gebieden in de regio. Onderstaande locaties kunnen daarom van dit weekend afgesloten worden als de gemeente dit nodig vindt. 

  • Parkeerplaats Zaans Rietveld, Alphen aan den Rijn
  • Parkeerterrein Mulderveld (bij de voetbalclub, Oranje Naussausingel), Alphen aan den Rijn
  • Burgemeester Bruinslotsingel (kinderboerderij), Alphen aan den Rijn
  • Alle parkeerplaatsen Zegerplas (Sportlaan, Bijlen en Verlengde Aarkade), Alphen aan den Rijn
  • Parkeerterrein VV BSC, Benthuizen
  • Parkeerplaats Bentwoud-noord, Benthuizen

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.