Josh Walet

Parkeren in centrum voortaan anderhalf uur gratis

Parkeren wordt in het centrumgebied van Alphen aan den Rijn in de parkeergarages de eerste anderhalf uur gratis. Daar staat tegenover dat parkeren in de straten duurder wordt. Dit staat in een pakket aan maatregelen om het ondernemersklimaat te verbeteren.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn krijgt een pakket structurele maatregelen voorgelegd om het ondernemersklimaat te verbeteren. Naast het onderdeel 'anderhalf uur gratis parkeren' gaat het ook om een investeringsfonds en om de LEF-regeling. De kosten van het pakket komen uit een structurele verhoging van de OZB voor niet-woningen.

Wethouder Gert-Jan Schotanus is blij dat met dit maatregelenpakket een einde komt aan ruim zeven jaar steggelen over 'gratis parkeren' en wie dat dan moet betalen. Indertijd wilden de gezamenlijke ondernemers niet betalen voor een pilot in het centrumgebied. "Dat komt omdat niet duidelijk was om hoeveel geld die pilot zou gaan", aldus VOA-voorzitter Elles in’t Veld. "Er is nu ook meer solidariteit", vult wethouder Kees van Velzen, financiën, aan.

Het Centrummanagement is blij met het voorgenomen besluit. "Het is goed voor de aantrekkingskracht van het hele centrumgebied. Bovendien staan er nu te weinig auto’s in de parkeergarages en te veel op de straten."

"We maken parkeren op staat duurder zodat parkeren in de parkeergarage aantrekkelijker wordt", zegt Schotanus. "We willen graag meer auto’s achter de slagboom." Als alles loopt zoals verwacht, hebben de centrumbewoners straks als voordeel dat zij gemakkelijker op straat kunnen parkeren met hun parkeervergunning.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken vandaag 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport vandaag 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.