Gemeente Alphen aan den Rijn

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer: dit zijn de regels

Ga jij binnenkort op vakantie? En ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Hier lees je wat de regels zijn rondom het parkeren van deze voertuigen.

Kampeervoertuigen als aanhangwagens, caravans, campers of trailers nemen in de openbare ruimte extra parkeerruimte in en ontnemen het zicht op de openbare weg. Daarom mogen deze voertuigen maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats staan binnen de bebouwde kom. Na deze drie dagen dient het voertuig te worden verwijderd van de openbare weg.

Een aanhangwagen, caravan, camper of trailer mag wel op jouw eigen terrein staan. Zoek je een parkeerplek? Bij Parkeerservice bestaat ook de mogelijkheid om een parkeerplek te huren voor jouw kampeervoertuig. Parkeerservice beheert in Alphen aan den Rijn de volgende vrachtwagenparkeerterreinen:

  • De Bijlen (nabij sportpark Zegersloot)
  • P. Thijsseweg op bedrijventerrein Molenwetering
  • De Tankval op bedrijventerrein de Schans II

Voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2.40 meter mogen op een aantal wegen of openbare parkeergelegenheden parkeren. In het overzicht vind je op welke plekken dat mag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.