Parkinson Café

Parkinson Café Alphen presenteert 28 februari 2024 “ Dementie bij Parkinson “

Parkinson Dementie is een complexe aandoening waarvan de symptomen sterk kunnen variëren van persoon tot persoon. Om meer inzicht te bieden in deze uitdagende realiteit, zal Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland voorlichting geven tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Parkinson Café Alphen. 

Symptomen van Parkinson Dementie: De symptomen van Parkinson Dementie kunnen aanzienlijk verschillen, maar enkele veelvoorkomende kenmerken zijn:

  • Problemen met geheugen en concentratie: Parkinson Dementie kan leiden tot cognitieve uitdagingen, zoals geheugenverlies en concentratieproblemen.
  • Trage denksnelheid en moeite met complexe taken: Het denkproces kan vertragen, en het uitvoeren van complexe taken kan een uitdaging worden.
  • Veranderingen in persoonlijkheid, stemming en gedrag: Apathie, depressie en andere gedragsveranderingen kunnen optreden als gevolg van Parkinson Dementie.
  • Veranderingen in slaappatroon: Parkinson Dementie kan het slaappatroon beïnvloeden, wat kan leiden tot verstoringen in het dagelijkse leven.
  • Hallucinaties en waanideeën: Sommige individuen ervaren hallucinaties en waanideeën, wat de complexiteit van de aandoening vergroot.
  • Verlies van onafhankelijkheid bij dagelijkse activiteiten: De progressie van Parkinson Dementie kan leiden tot een afname van het vermogen om dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren.

Voorlichting door Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland: Om meer te weten te komen over Parkinson Dementie en de impact ervan op het dagelijks leven, nodigt Parkinson Café Alphen iedereen uit voor een voorlichtingssessie door Hub van Kerkhof van Alzheimer Nederland. Deze educatieve bijeenkomst vindt plaats in het Wijkcentrum Kerk en Zanen te Alphen aan den Rijn, op de Oude Wereld 57, 2408 NV. 

Praktische informatie

  • 28 februari
  • Tijd: 14:00 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:30 uur.
  • Toegang: GRATIS, inclusief hapjes en drankjes.
  • Inlichtingen: info@parkinsoncafealphenaandenrijn.nl / telefoon: 06 15 88 42 21.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 16:27

Motorrijder zwaargewond na eenzijdig ongeval op afrit N11 bij N207 vanuit Bodegraven

Zaterdag 2 maart raakte een motorrijder ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de afrit van de N11 bij de N207 vanuit Bodegraven. De motorrijder botste tegen de vangrail en belandde vervolgens tussen de op- en afrit van de snelweg. Het ongeval resulteerde in ernstige verwondingen, waarvoor de man met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

Werken gisteren 16:06

Vacatureoverzicht week 9: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Literatuur gisteren 13:46

Alphense Thobian brengt zijn tweede gedichtenbundel uit: 'De Bus Gemist'

Thobian Schaap (21) brengt op 8 maart zijn tweede gedichtenbundel uit, getiteld 'De Bus Gemist'. Na zijn succesvolle debuut in 2021 met 'Tijd Vliegt Voorbij', waarin hij zijn coming-out beleefde, treedt Thobian opnieuw de literaire wereld binnen met een nieuw verhaal.

Evenementen gisteren 10:00

Zaterdagavond wordt een echte feestavond bij het Zomerspektakel

Voor zaterdag 1 juni heeft het Zomerspektakel aan het Meer een spectaculaire line-up neer weten te zetten. Het belooft een geweldige feestavond te worden. En dat past helemaal bij deze jubileumeditie. Voorzitter Stanley de Looze: “Maak je klaar voor een avond volop springen, swingen en meezingen.”

Overige gisteren 08:59

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.