Parkinson Café

Parkinson Café organiseert ‘Droge ogen’

Op woensdag 27 september organiseert het Parkinson Café een bijeenkomst, hierbij zal Mirjam van Tilborg (optometrist) vertellen over zicht- en oogproblemen bij patiënten met Parkinson.

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaker zicht- en oogproblemen zoals wazig zien, symptomen van droge ogen, moeite met diepte inschatten en dubbelzien, dan mensen van dezelfde leeftijd zonder de aandoening. Deze oogproblemen zijn van invloed op de dagelijkse activiteiten van mensen met Parkinson.

Het is belangrijk dat mensen met Parkinson goed blijven zien, omdat dit helpt bij het compenseren van bewegingsproblemen die worden veroorzaakt door de ziekte. Beter zicht verkleint ook het risico op vallen. Parkinson patiënten hebben oogproblemen die verder gaan dan het normale verouderingsproces en dat die problemen hun dagelijks leven kunnen ontwrichten. Toch zijn de meeste oogproblemen te behandelen. Het is dus belangrijk dat mensen met Parkinson worden gescreend en behandeld.

Praktische informatie

  • Locatie Wijkcentrum Kerk en Zanen
  • de Oude Wereld 57, 2408 NV Alphen aan den Rijn
  • Tijd: 14:00 tot 16:30 uur, inloop vanaf 13:30 uur
  • Toegang GRATIS, ook de koffie en thee
  • Iedereen is welkom

Kijk voor meer informatie op www.parkinsoncafealphen.nl. Bij vragen, mail of bel dan gerust: info@parkinsoncafealphenaandenrijn.nl of 06 15 88 42 21.                        


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.