Parkkunst 2020 gaat niet door

In verband met het coronavirus heeft Cultuurcentrum Parkvilla moeten besluiten Parkkunst 2020, hét culturele festival op Koningsdag, geen doorgang te laten vinden.   

"De onmogelijkheid om in de komende weken op verantwoorde wijze met betrokken organisaties en medewerkers het evenement vorm te geven én de onzekerheid dat de huidige beperkingen voor langere tijd kunnen worden voorgezet, heeft ons tot dit besluit gedwongen", aldus Marijke Licher, directeur van Parkvilla. "De veiligheid en gezondheid van het publiek, kunstenaars, artiesten en onze medewerkers staan voor ons voorop en we willen dan ook geen enkel risico lopen betrokkenen in gevaar te brengen. Wij hopen later in het jaar alsnog een nieuw avontuurlijk cultureel evenement te organiseren voor alle Alphenaren. We willen dat iedereen zich weer vrij voelt deel te nemen."

Parkvilla heeft haar deuren per direct gesloten voor publiek en alle medewerkers zijn geïnstrueerd zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ook zijn de vele vrijwilligers voorlopig niet inzetbaar. Dit maakt een goede voorbereiding en organisatie van dit grote publieksfestival helaas niet mogelijk. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Kampdorp

Het Romeinse castellum Albaniana was een klein grensfort. Net als alle andere forten was ook het Alphense fort een magneet voor handelaren en ambachtslieden. Zij woonden in de vicus, het kampdorp. Daar woonden trouwens ook vrouwen en kinderen van de legionairs.

Politiek gisteren 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Horeca 11 jul. 2020 17:55

Twee weken na de grote brand bij Proto: Nikos en Alekos willen sterker terugkeren

Vandaag, zaterdag 11 juli, is het precies twee weken geleden dat Nikos en Alekos Baloumis zagen hoe een grote brand een ravage aanrichtte aan hun geliefde restaurant Proto. De broers zijn momenteel druk bezig om zo snel mogelijk weer open te kunnen: "We willen Proto terugbrengen op een efficiëntere, mooiere manier."