Parkkunst 2020 gaat niet door

In verband met het coronavirus heeft Cultuurcentrum Parkvilla moeten besluiten Parkkunst 2020, hét culturele festival op Koningsdag, geen doorgang te laten vinden.   

"De onmogelijkheid om in de komende weken op verantwoorde wijze met betrokken organisaties en medewerkers het evenement vorm te geven én de onzekerheid dat de huidige beperkingen voor langere tijd kunnen worden voorgezet, heeft ons tot dit besluit gedwongen", aldus Marijke Licher, directeur van Parkvilla. "De veiligheid en gezondheid van het publiek, kunstenaars, artiesten en onze medewerkers staan voor ons voorop en we willen dan ook geen enkel risico lopen betrokkenen in gevaar te brengen. Wij hopen later in het jaar alsnog een nieuw avontuurlijk cultureel evenement te organiseren voor alle Alphenaren. We willen dat iedereen zich weer vrij voelt deel te nemen."

Parkvilla heeft haar deuren per direct gesloten voor publiek en alle medewerkers zijn geïnstrueerd zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ook zijn de vele vrijwilligers voorlopig niet inzetbaar. Dit maakt een goede voorbereiding en organisatie van dit grote publieksfestival helaas niet mogelijk. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.