Parkvilla
Advertorial Kunst

Parkkunst 2024: tal van activiteiten en nóg meer muziek op Koningsdag

Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom op Koningsdag. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids. Het festival wordt op 27 april om 12:00 uur geopend met stadsdichter Chanty Louis. Parkkunst is voor jong en oud én is gratis.

"We willen Parkkunst graag voor iedereen toegankelijk houden, maar de kosten stijgen ook. We doen dit jaar daarom een beroep op alle bezoekers om Parkkunst mede mogelijk te maken. Tijdens de dag kunnen mensen via een QR code doneren. Zo blijft Parkkunst een cultuurfestival voor alle Alphenaren", licht Arjenne Bouwknegt, directeur Parkvilla toe.

Muzikaal feest

"We hebben dit jaar een uitgebreid muziekprogramma", vertelt Agnes van den Ham, programmeur theater. Op het Park podium midden in het park spelen LEKKER, GIGS, Certain Animals, De Grote en de slotact is The Doors in Concert. Het muzikale feest wordt om 20.00 uur afgesloten door DJ Hodja. Op het Villa podium voor Parkvilla staan DRIVE, Greenfield, Mark, Frank & Money en de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool. Verder is er een muziekmarkt met een gevarieerd aanbod platen en CD’s voor leuke prijzen.

Straattheater en filmhuis

"Parkvilla zal Parkvilla niet zijn indien er geen theater wordt georganiseerd", vervolgt Van den Ham. Vetschiller de band van Festival Onderuit, met muziek die je gelijk vrolijk maakt. Tante Jans met haar gans, verteltoneel voor kids van 2-5 jaar georganiseerd door Productiehuis Alphen met de sprookjes van Moeder de Gans en Tetratown, een kleurrijk straatatelier met gerecyclede verpakkingen, waar bezoekers ook zelf mee aan de slag kunnen. In het filmhuis wordt tegen speciaal koningstarief de film Patrick and the Whale vertoond, een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis.

Kinderpark

Voor kinderen is er genoeg te doen: zweefmolen Engeltjesmolen, schminkartiest Layla Kühnen, Dot painting à la aboriginals met Sandra Orré en lekkere poffertjes en suikerspinnen van de rotary voor het goede doel.

Schoon park

Parkkunst wordt georganiseerd door een klein team van Parkvilla medewerkers. "Er zijn dit jaar niet veel aanmeldingen van vrijwilligers, dus we roepen iedereen op het park schoon te houden en de vuilniszakken te gebruiken. Dat helpt ons enorm", aldus Renate Kok, coördinator van Parkkunst.

Meer informatie 


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.