Josh Walet
Advertorial Evenementen

Parkvilla en Adventskerk organiseren filmmiddag voor Oekraïense kinderen

In de herfstvakantie op maandagmiddag 24 oktober organiseren Parkvilla en de Adventskerk een filmmiddag voor Oekraïense kinderen die verblijven in de gemeente Alphen aan den Rijn. Op deze filmmiddag wordt de film Paddington 1 vertoond. De film is nagesynchroniseerd in het Oekraïens.

Paddington 1

Paddington is komisch, creatief én hartverwarmend. Komisch, omdat een constante stroom van grapjes op de kijker afkomt. Creatief, omdat King de benodigde informatie verschaft in visueel prikkelende scènes. Hartverwarmend, omdat Paddington door zijn aanwezigheid in huize Brown het missende puzzelstukje blijkt te zijn om het wat disfunctionele gezin weer in harmonie met elkaar te brengen. En dat zonder dat de film zoetsappig wordt. Daarnaast bevat Paddington ook nog eens een mooie boodschap over gastvrijheid en aardig zijn tegen vreemden.

Praktische informatie

Datum: maandagmiddag 24 oktober
Locatie: Filmhuis Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn

14:00 uur - Inloop
14:15 uur – start film deel 1
15:15 uur – pauze met een traktatie en drankje
15:45 uur – film deel 2
16:15 uur - einde

Parkvilla is bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. Vanaf station Alphen aan den Rijn ongeveer 5 minuten lopen. Alle Oekraïense kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom.

Jongere broertjes en zusjes vanaf 4 jaar zijn ook van harte welkom onder begeleiding van hun ouders/begeleiders, er zijn ruim 150 plaatsen. Een leuk uitje voor het hele gezin.

Wil je komen, dan kun je je opgeven via de website van de Adventskerk. De entree is gratis. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. 


Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.