Parkvilla
Advertorial Cultuur

Parkvilla kijkt graag vooruit met nieuwe cursussen

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Regelmatig vinden er opnames plaats voor online theatervoorstellingen of voor radio- en tv-programma’s. Binnenkort zijn er tal van nieuwe cursussen te verwachten, online maar ook live.

“De online cursussen lopen verrassend goed. Vooral online dans is populair en ook de filmlezingen worden steeds drukker bezocht”, vertelt Maaike van Zetten, coördinator cursussen bij Parkvilla. “Over het algemeen zijn cursisten blij dat ze iets kunnen doen, maar snakken ze -net als wij- naar het moment dat ze weer ‘echt’ fysiek aan de slag kunnen. Het zomerprogramma en cursusprogramma 2021-2022 komen binnenkort online. Wij kijken graag vooruit! Daarnaast komen er snuffelcursussen voor alle leeftijden.”

Nieuwe cursussen

In mei en juni starten de volgende cursussen: Kop op! Tip tegen de coronadip, waarbij gezamenlijk wordt gekeken naar hoe we, in deze roerige coronatijden, het beste uit het leven kunnen blijven halen. Deze online cursus bestaat uit drie maandagavonden en begint op 10 mei. Verder zijn er een aantal korte en langere danscursussen: Dans driedaagse (6-10 jaar), Proefcursus Peuterdans 2,5+ jaar, Proefcursus Kleuterdans/Pre Ballet 4+ jaar. Deze cursussen worden buiten op het Parkvilla terras gegeven.

Eind mei starten fotowandelingen op donderdagavond en op zaterdagochtend onder bezielende leiding van Jan van Rijn. Cursisten worden waar nodig technisch ondersteund en worden gewezen op mogelijkheden waar ze misschien niet bij stil had gestaan. Tot slot is er vanaf 7 juni op vier maandagenavonden de filmcursus Europese Cinema. In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Is dat zo? Tijdens deze filmcursus zal filmexpert Rudi De Boer aan de hand van verschillende fragmenten per avond een Europees filmland onder de loep nemen.

Meer informatie op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Politie gisteren 16:37

Bericht over beroving via Burgernet verspreid

Vrijdagmiddag 23 juli is er via Burgernet een bericht verspreid over een beroving in de omgeving van de Paradijslaan/Castellumstraat in Alphen. Naar de verdachten wordt gezocht.

Advertorial Kinderen gisteren 15:39

Tips voor het versterken van een groeimindset bij kinderen - De Praktijk4Kids helpt

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ is een welbekende quote van Pippi Langkous. Hoewel dit geen garantie geeft voor succes of groei, geeft deze mindset je wel geloof om nieuwe dingen te gaan leren. Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met het ontwikkelen van een groeimindset. In deze blog lees je wat dit is en wat De Praktijk4Kids, maar ook jijzelf, hierbij voor het kind kunt betekenen.

Winactie Winkels gisteren 13:05

Winnen: shoptegoed van € 50 te besteden bij MMIXX

Ben jij toe aan nieuwe kleding? Of wil je graag nieuwe sieraden? Dan ben je bij MMiXX in winkelcentrum De Aarhof aan het juiste adres! Extra leuk: wij mogen twee personen blij maken met een shoptegoed van € 50 bij MMiXX.

Sport gisteren 12:18

Op deze dagen komen Alphense sporters in actie op de Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio komen twee Alphense sporters in actie. Arvin Slagter komt uit voor het Nederlandse team bij 3x3-basketball, een discipline die dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van de Olympische Spelen. Leonie van Vliet maakt deel uit van de selectie voor de 4x100 meter estafette.