Parkvilla
Advertorial Cultuur

Parkvilla kijkt graag vooruit met nieuwe cursussen

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Regelmatig vinden er opnames plaats voor online theatervoorstellingen of voor radio- en tv-programma’s. Binnenkort zijn er tal van nieuwe cursussen te verwachten, online maar ook live.

“De online cursussen lopen verrassend goed. Vooral online dans is populair en ook de filmlezingen worden steeds drukker bezocht”, vertelt Maaike van Zetten, coördinator cursussen bij Parkvilla. “Over het algemeen zijn cursisten blij dat ze iets kunnen doen, maar snakken ze -net als wij- naar het moment dat ze weer ‘echt’ fysiek aan de slag kunnen. Het zomerprogramma en cursusprogramma 2021-2022 komen binnenkort online. Wij kijken graag vooruit! Daarnaast komen er snuffelcursussen voor alle leeftijden.”

Nieuwe cursussen

In mei en juni starten de volgende cursussen: Kop op! Tip tegen de coronadip, waarbij gezamenlijk wordt gekeken naar hoe we, in deze roerige coronatijden, het beste uit het leven kunnen blijven halen. Deze online cursus bestaat uit drie maandagavonden en begint op 10 mei. Verder zijn er een aantal korte en langere danscursussen: Dans driedaagse (6-10 jaar), Proefcursus Peuterdans 2,5+ jaar, Proefcursus Kleuterdans/Pre Ballet 4+ jaar. Deze cursussen worden buiten op het Parkvilla terras gegeven.

Eind mei starten fotowandelingen op donderdagavond en op zaterdagochtend onder bezielende leiding van Jan van Rijn. Cursisten worden waar nodig technisch ondersteund en worden gewezen op mogelijkheden waar ze misschien niet bij stil had gestaan. Tot slot is er vanaf 7 juni op vier maandagenavonden de filmcursus Europese Cinema. In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Is dat zo? Tijdens deze filmcursus zal filmexpert Rudi De Boer aan de hand van verschillende fragmenten per avond een Europees filmland onder de loep nemen.

Meer informatie op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.