Parkvilla

Parkvilla laat gevelnaam vervangen

Sinds jaar en dag stond er ‘Parkexpressie’ op het gebouw van Parkvilla. Een verwijzing naar het verleden: in 1970 is Expressie ’70 opgericht en daaruit is uiteindelijk Parkvilla voortgekomen. Maar nu heeft Parkvilla de gevelnaam laten veranderen naar ‘Parkvilla’.

Het gebouw van Parkvilla heeft in de afgelopen jaren, of eigenlijk eeuwen, verschillende namen en bestemmingen gehad. “Het Parkvilla gebouw is in 1913-1914 opgeleverd en in 1953 is op de kapel een torenspits aangebracht. Het was in het bezit van de Martha stichting, een ‘vereniging voor onverzorgde kinderen’.

“Ons gebouw was de school van de Martha stichting, genaamd de Koningin Wilhelminaschool, daarom hebben wij nog steeds diverse leslokalen”, vertelt Walter van de Vorst, werkzaam bij Parkvilla. “De theaterzaal was vroeger de gymzaal én kerkzaal. Alleen bestemd voor meisjes, de jongensschool zat in het dorp. Het gebouw van Alfreds restaurant was de keuken en het badhuis. Vanaf 1986 verbleven er twee aparte organisaties in het gebouw: Expressie 70 (cursussen en film) en het Parktheater, vanaf 2003 onder de naam Parkexpressie. Omdat ‘expressie’ ook stond voor de creatieve cursussen en dus verwarring wekte, werd deze in 2012 omgedoopt in Parkvilla.”

parkvilla gevel nieuwe naam.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.