Parkvilla

Parkvilla laat gevelnaam vervangen

Sinds jaar en dag stond er ‘Parkexpressie’ op het gebouw van Parkvilla. Een verwijzing naar het verleden: in 1970 is Expressie ’70 opgericht en daaruit is uiteindelijk Parkvilla voortgekomen. Maar nu heeft Parkvilla de gevelnaam laten veranderen naar ‘Parkvilla’.

Het gebouw van Parkvilla heeft in de afgelopen jaren, of eigenlijk eeuwen, verschillende namen en bestemmingen gehad. “Het Parkvilla gebouw is in 1913-1914 opgeleverd en in 1953 is op de kapel een torenspits aangebracht. Het was in het bezit van de Martha stichting, een ‘vereniging voor onverzorgde kinderen’.

“Ons gebouw was de school van de Martha stichting, genaamd de Koningin Wilhelminaschool, daarom hebben wij nog steeds diverse leslokalen”, vertelt Walter van de Vorst, werkzaam bij Parkvilla. “De theaterzaal was vroeger de gymzaal én kerkzaal. Alleen bestemd voor meisjes, de jongensschool zat in het dorp. Het gebouw van Alfreds restaurant was de keuken en het badhuis. Vanaf 1986 verbleven er twee aparte organisaties in het gebouw: Expressie 70 (cursussen en film) en het Parktheater, vanaf 2003 onder de naam Parkexpressie. Omdat ‘expressie’ ook stond voor de creatieve cursussen en dus verwarring wekte, werd deze in 2012 omgedoopt in Parkvilla.”

parkvilla gevel nieuwe naam.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws