Parkvilla
Advertorial Cultuur

Parkvilla online theater: de mooiste voorstellingen in je eigen 'villa'

Wie in deze tijd verlangt naar een avondje theater, is bij Parkvilla de komende weken aan het juiste adres. Figuurlijk dan, want helaas is het theater vanwege de coronamaatregelen nog steeds gesloten. Hoogste tijd om een aantal speciale voorstellingen online aan te bieden. Voorstellingen van Alphense makers die met Parkvilla zijn verbonden. Een mooi alternatief tijdens de lockdown.

“De voorstellingen die we hebben geselecteerd worden coronaproof gemaakt, opgenomen en uitgezonden. We hebben drie totaal verschillende makers benaderd die je gewoonlijk in ons fijne theater ziet. Die makers hebben de afgelopen weken in eigen huis hard gewerkt aan hun productie”, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater. 

Zaterdag 27 maart: Productiehuis Alphen | ‘Schaduwkind’

Productiehuis Alphen bijt de spits af met ’Schaduwkind’. Op basis van (digitale) brainstormsessies is een realistisch toneelstuk ontstaan. Gemaakt en gespeeld door uitsluitend vrouwen. Je zou het een psychologisch drama kunnen noemen. Basisgedachte van deze voorstelling is dat je soms zelf de grootste saboteur van een gelukkig leven bent. In ’Schaduwkind’ ruimen twee zussen het huis van hun overleden moeder leeg. Naast allerlei prullaria en de gehamsterde Melba toastjes komt onverwacht ook een hoop oud zeer tevoorschijn. ’Schaduwkind’ wordt zaterdag 27 maart uitgezonden. Daarna kun je via een digitale chat van gedachten wisselen met makers en spelers.

Tekst loopt door onder de foto

productiehuis alphen parkvilla.jpg

Zaterdag 3 april: Singer-songwriter Naomi Snell

Een week later brengt singer-songwriter Naomi Snell samen met saxofoniste Aubrey Snell en bassist Eli Westerveld een luisterrijk programma. De zelf geschreven liedjes van Naomi veroverden het hart van Giel Beelen als kandidaat in Giels Talentenjacht. Na meerdere singles uitgebracht te hebben, zoals Home (Bijenkorf-commercial), Soon Enough en Gaslight en op verschillende podia zoals Paradiso te hebben gespeeld, wordt het tijd om een EP uit te brengen. Haar EP is op dit moment volop in ontwikkeling. Met haar rustige en gevoelige soul liedjes weet ze haar publiek te raken. Laat je in dit intieme popconcert verrassen; voordat ze niet alleen een paar harten verovert, maar de hele wereld.

Zaterdag 10 april: De VERhaler | ‘Ademtocht’

In ‘Ademtocht’ neemt de Alphense meesterverteller Arjen Siebel je mee op een tocht langs tijd en eeuwigheid. Herkenbaar op een manier zoals je misschien wel wist, maar nog nooit zo had gehoord. Soms klein en broos in schitterende plaatjes uit alledag die zomaar ook uit jouw leven gegrepen kunnen zijn. Een verhaal om bij weg te dromen, om de tijd te vergeten en om voor altijd jong te willen blijven. Voor eventjes en misschien wel voor langer. 

Tekst loopt door onder de foto

de VERhaler online.nl parkvilla.jpg

Speciaal theatermenu van ALFREDS

Om het ‘avondje uit’ compleet te maken is Parkvilla de samenwerking aangegaan met Restaurant ALFREDS. Agnes van den Ham: “Het restaurant heeft een speciaal theatermenu samengesteld die je bij de aankoop van je online ticket bij kan boeken. Want wat is nu leuker dan een cultureel én culinair ‘avondje uit’ in je eigen villa?”. Online tickets (en optioneel theatermenu) via www.parkvilla.nl/theater.

Eigen tijdstip

“Het leukst is natuurlijk om net zoals bij een normaal theaterbezoek de datum in je agenda te zetten, het avondje uit te plannen en dus de voorstelling te bekijken op het moment dat deze wordt uitgezonden én er nog heel veel andere mensen kijken. Voor de mensen die op zo’n avond andere plannen hebben, zorgen we dat er na de unieke première een link komt om de voorstelling te bekijken op een tijdstip dat wel schikt”, aldus Van den Ham.

Voor meer informatie en tickets, kijk op www.parkvilla.nl/theater.


Meer nieuws