Politiek

Parkvilla ontvangt incidentele subsidie van 1 ton

Stichting Parkvilla krijgt een aanvullende subsidie over 2018 van maximaal 100.000 euro van gemeente Alphen aan den Rijn. Deze wordt gegeven als aanvulling op de bestaande subsidie in het kader van BOOST. Parkvilla vindt de BOOSt-gelden onvoldoende om de doelstellingen te halen.

De extra subsidie is bedoeld om het exploitatietekort over 2018 aan te zuiveren. Daarnaast gaat Parkvilla aan de slag om meer en andere inkomsten te genereren en eventueel bezuinigingen door te voeren. Het gaat daarbij om handhaven op de korte termijn.

Voor de lange termijn is het noodzakelijk om structureel meer inkomsten te verwerven. Een structurele subsidie is hiervan een onderdeel. In vergelijking met culturele voorzieningen in andere steden van vergelijkbare omvang ontvangt Stichting Parkvilla aanzienlijk minder subsidie van de gemeente.

Parkvilla heeft overigens wel degelijk een lange termijnplan. Dit is ook ingediend bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Omdat er op dit moment wordt gewerkt aan een geheel nieuwe cultuurvisie is dit plan voor nu niet overgenomen. Of dit alsnog geheel of gedeeltelijk gebeurt, is afhankelijk van de ambities en de richting die door de gemeente worden bepaald voor de komende vier jaar.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.