Evenementen

Parkvilla organiseert feestelijke Open Dag

Parkvilla is op zaterdag 8 september open voor alle nieuwsgierige Alphenaren. De Open Dag is van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een uitgebreid programma in theater, dansstudio, filmhuis, cursuslokalen en de foyer. Kortom: Parkvilla laat alle facetten van creativiteit zien.

"Wij hebben een grote maatschappelijke rol in de gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van creativiteit", vertelt Monica Leuring, directeur van Parkvilla. "Kunst en cultuur moet bereikbaar zijn voor iedereen. We zijn niet alleen binnen deze vier muren actief, we gaan ook naar buiten toe." Parkvilla doet dat voor een klein deel met subsidie van de gemeente, maar moet grotendeels haar eigen broek ophouden.

Open Dag
Elk uur start er een kunstroute door het gebouw rond het totale cursusaanbod. Er is een Kunstgalerij van kunstwerken van docenten. Docenten presenteren hun cursussen naar aanleiding van hun eigen werk en vertellen over de inhoud van de cursussen die zij gaan geven. In het theater zijn verschillende dansvoorstellingen door leerlingen. Wil Lambregts geeft een demonstratie flamenco dansen. In de foyer is een muziekcafé met live muziek en er is een pubquiz. Op het voorplein wordt samen met de bezoekers gewerkt aan een groot kunstwerk.

Samenwerken
Er is een presentatie van het eigen theaterprogramma, maar er zijn ook presentaties door Serious Music, Jeugdtheaterhuis en Productiehuis Alphen. Deze organisaties presenteren hun aanbod in het theater. "Wij werken met deze organisaties samen, maar zij verzorgen hun eigen producties", legt Leuring uit. Serious Music verzorgt concerten. Jeugdtheaterhuis maakt toneel met kinderen en geeft ook een korte voorstelling in het theater. Productiehuis Alphen zet een serie kerstvoorstellingen op de planken en heeft elk jaar een eigen voorstelling rond Dodenherdenking.

Open Monumentendag
Zaterdag 8 september is ook Open Monumentendag. Omdat het gebouw waar Parkvilla is gehuisvest een interessante historie kent en een fraai historisch pand is, zijn er tussen 13.00 en 15.00 uur rondleidingen door docent Eva IJsveld.

De toegang voor deze Open Dag van 11.00 tot 17.00 uur in Parkvilla, Park Rijnstroom, Cornelis Geellaan, Alphen aan den Rijn, is gratis.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.