Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Parkvilla theater in volle vaart vooruit

Terwijl het filmhuis al is gestart met voorstellingen is het voor het Parkvilla theater wachten op 11 februari. Dan staat de eerste theatervoorstelling gepland: ABBA XS.

Door de 1,5 meterregel alleen nog geen volle zalen. Agnes van den Ham, coördinator theater: “Ik ben heel blij dat we onze bezoekers weer kunnen laten genieten van kunst en cultuur. Van een gezellig avondje uit. Iets live bekijken geeft zoveel meerwaarde dan een voorstelling thuis op je scherm. En ook gun ik het de artiesten, die hard gewerkt hebben aan hun voorstelling, om weer voor publiek te spelen.”

Welke voorstellingen worden op korte termijn verwacht? “Als je geen genoeg kan krijgen van liedjes als Dancing Queen, The Winner Takes It All, SOS en natuurlijk Mamma Mia, moet je op 11 februari naar ABBA XS”, vertelt Van den Ham. ABBA XS is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits.

Op 12 februari komt Rosa da Silva naar Alphen. Zij won in 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en timmert sindsdien hard aan de weg. “Zij is echt een multitalent met een prachtige stem en daarbij is zij ontzettend grappig, vooral met haar typetjes”, aldus Van den Ham. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. 

Topacteurs Saskia Temmink en Thom Hoffman vertellen op 26 februari samen met het Storioni Trio het verhaal van het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann. En tot slot een tip voor ouders en grootouders. Op zondag 20 februari komt Het Muizenhuis: Sam & Julia, op reis. Een voorstelling voor kinderen vanaf 3, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

Van den Ham: “Ik hoop dat veel mensen weer tickets kopen, we doen er in ieder geval alles aan om een bezoek veilig te laten verlopen en mocht het onverhoopt zo zijn dat een voorstelling niet door kan gaan door een nieuwe coronasluiting en bezoekers niet kunnen op een eventuele nieuwe datum, dan krijgen ze hun geld terug. Maar ik hoop toch echt dat we onze deuren niet meer hoeven te sluiten, we gaan in volle vaart vooruit!”

Meer informatie en tickets: www.parkvilla.nl.

RosadaSilva_Daarmoetjeheen (c) Casper Koster_header_RGB.jpg


Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.