Partijen ondertekenen convenant voor 4 jaar kunst- en cultuureducatie voor basisonderwijs

Op woensdag 28 september 2022 hebben de Stichting Cultuurpalet en het basisonderwijs een nieuw convenant ondertekend. De betrokken partijen hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst-, cultuur- en erfgoededucatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool.

Het programma dat het Cultuurpalet verzorgt is een invulling hiervan. Het laat kinderen kennismaken met allerlei facetten van kunst en cultuur zoals muziek, beeldende kunst, literatuur, podiumkunsten, dans, film, fotografie en erfgoed.

Initiatiefnemer van dit derde convenant is de Stichting Cultuurpalet. Deelnemende scholen zijn De Morgenwijzer, Stichting Scopescholengroep, Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland (M.Z.H), Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe, De Taaltuin Alphen aan den Rijn, Horizon Op Maat, Stichting Vrijeschool Rijnstreek en De Tamboerijn onderwijs met de bijbel als basis.

Fonds Alphen e.o. ondersteunt het convenant vanuit de gedachte dat het Cultuurpalet met haar activiteiten voor 7200 leerlingen en 37 basisscholen een positieve bijdrage levert aan het woon- en leefklimaat in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurpalet.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.