Archieffoto

Pas na de zomer meer duidelijkheid over nieuwe bestemming Oude Raadhuis

Wat staat het Oude Raadhuis in Alphen te wachten? Dat zou tijdens de presentatie van een architectenbureau duidelijk worden, maar dat is uitgesteld. Nu komt er pas na de zomer meer duidelijkheid over de nieuwe bestemming van het Oude Raadhuis.

Vorige week zou het architectenbureau Aat Vos een bidbook presenteren over de toekomst van het Oude Raadhuis. Op verzoek van de burgemeester en wethouders is de presentatie echter uitgesteld tot na het zomerreces.

Nieuwe bestemming zoeken

Al geruime tijd wordt nagedacht over de bestemming voor het Oude Raadhuis. In het collegeakkoord 2018-2022 wordt de wens naar voren gebracht het Oude Raadhuis een culturele bestemming te geven. Er werd een plan geopperd om cultuur en wonen samen te brengen, en RockArt zag het bijvoorbeeld wel zitten om een Nationaal Popmuseum in het monumentale pand te vestigen. Van beide plannen is niks terechtgekomen.

De gemeente blijft dan ook op zoek naar een bestemming voor het Oude Raadhuis, dit in de vorm van een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Met ondersteuning van het extern architectenbureau Aat Vos is een traject gelopen om te komen tot een zienswijze ten aanzien van het gebouw en de gebruiksmogelijkheden. “Deze oriëntatie heeft samen met ‘vertegenwoordigers’ uit de Alphense samenleving plaatsgevonden”, aldus de gemeente.

Wat er ook gaat gebeuren met het Oude Raadhuis, het zal in ieder geval een trouwlocatie blijven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.