Alphia

Pas na keuring kan Alphia duurzamere veldverlichting krijgen

Voetbalvereniging Alphia probeert al een jaar lang hun veldverlichting te verduurzamen, maar akkoord vanuit de gemeente blijft uit. Waar dat aan ligt? De huidige masten moeten nog gekeurd worden, zo meldt de gemeente.

De gemeente is het ermee eens dat duurzaamheidsmaatregelen zo snel mogelijk moeten worden genomen. “Dit geldt niet alleen voor Alphia, maar voor alle sportcomplexen in beheer bij de gemeente Alphen aan den Rijn.”

Maar de masten waar de nieuwe LED armaturen in geplaatst worden, zijn niet altijd geschikt voor de nieuwe, zwaardere LED armaturen. “Om de veiligheid te kunnen waarborgen is een keuring en eventueel een meting nodig. Wij verwachten begin volgende week een rapport te ontvangen, of de huidige lichtmasten geschikt zijn voor de nieuwe LED armaturen.”

De vraag van Alphia om hun veldverlichting te verduurzamen ligt al een jaar lang bij de gemeente. Waarom deze keuring niet eerder al in gang is gezet, is niet bekend. Wel geeft de gemeente aan nu spoedig akkoord te willen regelen voor de duurzamere veldverlichting. “Er wordt met zorg gewerkt om zo spoedig mogelijk en in samenwerking met de voetbalclub de veldverlichting te vervangen voor duurzame LED amaturen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.