Alphia

Pas na keuring kan Alphia duurzamere veldverlichting krijgen

Voetbalvereniging Alphia probeert al een jaar lang hun veldverlichting te verduurzamen, maar akkoord vanuit de gemeente blijft uit. Waar dat aan ligt? De huidige masten moeten nog gekeurd worden, zo meldt de gemeente.

De gemeente is het ermee eens dat duurzaamheidsmaatregelen zo snel mogelijk moeten worden genomen. “Dit geldt niet alleen voor Alphia, maar voor alle sportcomplexen in beheer bij de gemeente Alphen aan den Rijn.”

Maar de masten waar de nieuwe LED armaturen in geplaatst worden, zijn niet altijd geschikt voor de nieuwe, zwaardere LED armaturen. “Om de veiligheid te kunnen waarborgen is een keuring en eventueel een meting nodig. Wij verwachten begin volgende week een rapport te ontvangen, of de huidige lichtmasten geschikt zijn voor de nieuwe LED armaturen.”

De vraag van Alphia om hun veldverlichting te verduurzamen ligt al een jaar lang bij de gemeente. Waarom deze keuring niet eerder al in gang is gezet, is niet bekend. Wel geeft de gemeente aan nu spoedig akkoord te willen regelen voor de duurzamere veldverlichting. “Er wordt met zorg gewerkt om zo spoedig mogelijk en in samenwerking met de voetbalclub de veldverlichting te vervangen voor duurzame LED amaturen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker gisteren 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie 29 sep. 2023 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.