Pas op bij gladheid

Het begint steeds kouder te worden in Alphen. De gemeente strooit met dit koude weer regelmatig, maar blijf altijd opletten! Een ongeluk zit in een klein hoekje.

De afgelopen dagen was het ’s nachts en ’s ochtends vroeg rond het vriespunt. Hierdoor was het op een aantal plekken in Alphen glad, waaronder op het bruggetje bij ARC. Op zaterdagochtend ging het op dit bruggetje voor een meisje mis. Zij was ’s ochtends vroeg onderweg naar ARC. Met haar fiets reed zij over het bruggetje, maar gleed vervolgens uit. Het gevolg? Een gebroken enkel.

Meerdere inwoners van Alphen gaven aan dat het de afgelopen dagen lokaal glad was. De gemeente strooit regelmatig op locaties die glad kunnen zijn, maar hierbij wordt afgegaan op het weerbericht. “De weerberichten gaven geen aanleiding om het hele weekend te strooien”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Op vrijdagavond 29 november is de koude punten route gestrooid, dat zijn de grote bruggen, viaducten en andere plekken waar het snel glad wordt. Op zondagavond 1 december is de normale route gestrooid. Daarnaast kan het strooien nooit alle gladheid wegnemen.” De gemeente raadt daarom aan om altijd op te letten als het heeft gevroren, ook als er wel gestrooid is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.