Pas op bij gladheid

Het begint steeds kouder te worden in Alphen. De gemeente strooit met dit koude weer regelmatig, maar blijf altijd opletten! Een ongeluk zit in een klein hoekje.

De afgelopen dagen was het ’s nachts en ’s ochtends vroeg rond het vriespunt. Hierdoor was het op een aantal plekken in Alphen glad, waaronder op het bruggetje bij ARC. Op zaterdagochtend ging het op dit bruggetje voor een meisje mis. Zij was ’s ochtends vroeg onderweg naar ARC. Met haar fiets reed zij over het bruggetje, maar gleed vervolgens uit. Het gevolg? Een gebroken enkel.

Meerdere inwoners van Alphen gaven aan dat het de afgelopen dagen lokaal glad was. De gemeente strooit regelmatig op locaties die glad kunnen zijn, maar hierbij wordt afgegaan op het weerbericht. “De weerberichten gaven geen aanleiding om het hele weekend te strooien”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Op vrijdagavond 29 november is de koude punten route gestrooid, dat zijn de grote bruggen, viaducten en andere plekken waar het snel glad wordt. Op zondagavond 1 december is de normale route gestrooid. Daarnaast kan het strooien nooit alle gladheid wegnemen.” De gemeente raadt daarom aan om altijd op te letten als het heeft gevroren, ook als er wel gestrooid is.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.