Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Passend (t)huis bestaat drie jaar

De afgelopen drie jaar heeft Woonforte al vijftig huurders blij gemaakt met hun verhuizing van een eengezinswoning naar een gelijkvloers appartement. Zij kregen met het project Passend (t)huis voorrang op appartementen. Het gaat hier om hoge kwaliteit, bestaande appartementen in het bezit van Woonforte.

Heel bijzonder is dat zij de huurprijs van hun oude woning meenamen. Deze doorstromers wonen nu gelijkvloers met meer wooncomfort en dat voor dezelfde huur. Ben je 50-plus en woon je in een eengezinswoning van Woonforte? Dan is Passend (t)huis misschien ook iets voor jou! Kijk naar Passend (t)huis op de website.

Doorstroming

De eengezinswoning die de 50-plussers achterlaten, verhuren ze met voorrang aan een gezin dat nu in een huurappartement van Woonforte woont. Die appartementen komen dan vrij voor een starter op de woningmarkt. Zo maken ze met Passend (t)huis veel huurders blij met een (beter) passende woning.

Meer huurders blij met Passend (t)huis

Naast 50-plussers (doorstromers) die met voorrang én met verhuisvoordelen kunnen overstappen naar een huurappartement kunnen ook anderen gebruikmaken van dit project. Ook zij kunnen met voorrang reageren op huurwoningen die anderen via dit doorstroomproject achterlaten. Het gaat hier om doorgroeiers, starters en herstarters. Doorgroeiers zijn gezinnen van twee of meer personen en krijgen voorrang op een eengezinswoning die een doorstromer achterlaat. Na acceptatie vervalt de inschrijvingstijd en begin je weer met opbouwen. 

Ben je onder de 23 en denk je geen kans te maken op een huurwoning omdat je pas net staat ingeschreven? Daar brengen ze met het project Passend (t)huis verandering in. Starters kunnen reageren op geselecteerde woningen via een loting. Er is voor iedereen evenveel kans. Na acceptatie vervalt je inschrijvingstijd en begin je weer met opbouwen. Daarnaast is een aantal huurwoningen geselecteerd speciaal voor eenoudergezinnen met een spoedvraag. Herstarters kunnen met voorrang op deze woningen reageren én behouden dan ook nog hun inschrijftijd.

Heb je vragen over het project? Mail dan naar passendthuis@woonforte.nl of bel naar (0172) 418 518.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.