Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Passie voor Slapen

Ahmed Akin is de eigenaar van Passie voor Slapen in Alphen aan den Rijn, wat al 29 jaar bestaat, en de vestiging in IJmuiden. Het betreft in beide gevallen een goede beddenspeciaalzaak die zich inzet om klanten tevreden te houden en tevens aan zich te binden. Na vele jaren in dienst te zijn geweest bij Kees Goddrie, de voormalige eigenaar van Passie voor Slapen, heeft Ahmed het stokje overgenomen en zijn droom waargemaakt.

Multibrand

De geboren en getogen Alphenaar is een echte slaapexpert en vindt dan ook dat je nachtrust heel belangrijk is. Passie voor Slapen heeft daarom meerdere bekende merken in huis, waaronder Auping, Pullman, Tempur en Serta. Eind dit jaar worden de nieuwe shops opgeleverd van Auping en van Serta. “Dit gaan we vieren in het begin van het nieuwe jaar, ook omdat we dan 30 jaar bestaan”, vertelt Ahmed.

Persoonlijk slaapadvies

Bij Passie voor Slapen hechten ze veel waarde aan een persoonlijk slaapadvies. “Dit betekent dat we rekening houden met de wensen en eisen die klanten voor hun nieuwe slaapsysteem hebben. Denk hierbij aan de afmetingen van het bed, de instaphoogte, de eventuele verstelbaarheid, en natuurlijk de voorkeur voor ligcomfort.”

Om dit goed in kaart te brengen voert Passie voor Slapen een slaapscan uit. “Deze scan geeft ons inzicht in welk matras het beste bij jou past. Dit duurt 2 minuten. Na deze scan nemen wij uitgebreid de tijd om de verschillende matrassen te testen. Terwijl jij bepaalt of je het comfortabel vindt liggen, kijken onze slaapexperts te allen tijde met je mee voor de juiste ergonomie.”

De slaapexperts

Als ondernemer wil Ahmed altijd van alles op de hoogte zijn. “Ik vind het belangrijk om te weten wat er in mijn branche gebeurt en welke noviteiten er zijn. Dat moet je ook wel doen als je met de tijd mee wil gaan.” Dat is onder meer reden voor Ahmed om met het hele team de beurzen in Keulen en Brussel te bezoeken. “Het hele team krijgt ook meerdere keren per jaar producttrainingen bij onze leveranciers. Zo blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op slaapgebied.”

Bovendien heeft elke slaapexpert bij Passie voor Slapen een eigen specialisme. “Vanuit zijn sport- achtergrond vindt Wouter het bijvoorbeeld fijn om klanten uitgebreid te adviseren. Nicoline werkt al jarenlang in de beddenbranche en heeft een achtergrond in textiel. Daardoor kan ze iedereen goed adviseren met het afstylen van hun slaapkamer”, legt Ahmed uit. “We geven allemaal advies op maat en dat wordt gewaardeerd. Wij zijn er goed in en dat maakt ons sterk.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 17:10

Maak je fiets winterklaar met VoorFietsen

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat de straten langzaam maar zeker bedekt raken met de gevallen bladeren. Een prachtig gezicht, maar ook een signaal dat de wegen en fietspaden glad kunnen worden. Als je je afvraagt of jouw fiets klaar is voor de komende wintermaanden, dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Maak een afspraak bij VoorFietsen om jouw fiets winterproof te maken en geniet zorgeloos van je fietstochten.

Politie en handhaving gisteren 16:19

Vermiste Louiza Loukili (16) terecht

De zestienjarige Louiza werd sinds 15 september vermist en is inmiddels na bijna drie weken in goede gezondheid gevonden.

Advertorial Winkels gisteren 15:24

Al 3 jaar lekker borrelen bij Taste aan den Rijn

Delicatessenwinkel Taste aan den Rijn is jarig! Haar deuren zijn al geopend sinds oktober 2020, wat betekent dat de winkel inmiddels 3 jaar lang de Alphenaren voorziet van lekkernijen. Om dit te vieren heeft Taste aan den Rijn een actie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 14:32

Zwemwaterseizoen eindigt na een succesvolle zomer

Op 1 oktober is het zwemwaterseizoen van 2023 officieel beëindigd. Alle maatregelen zijn ingetrokken bij zwemlocaties. Na het succes van afgelopen zomer bij zwemlocatie Zegersloot, komt het waterseizoen tot zijn einde.

Advertorial Cinema gisteren 13:38

The Blue Caftan op de Coming Out Day bij Parkvilla

De acteerprestaties van Saleh Bakri en Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film genaamd The Blue Caftan. Parkvilla vertoont deze film in het kader van de Coming Out Day op woensdag 11 oktober 2023.

Overige gisteren 12:45

Juffrouw Gerda na 49 jaar met pensioen

Als je bij De Thermen2 komt zul je haar wel kennen. Gerda is jarenlang hét gezicht geweest van het zwembad. Nu, na bijna een halve eeuw gaat ze met pensioen.