Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Passie voor Slapen

Ahmed Akin is de eigenaar van Passie voor Slapen in Alphen aan den Rijn, wat al 29 jaar bestaat, en de vestiging in IJmuiden. Het betreft in beide gevallen een goede beddenspeciaalzaak die zich inzet om klanten tevreden te houden en tevens aan zich te binden. Na vele jaren in dienst te zijn geweest bij Kees Goddrie, de voormalige eigenaar van Passie voor Slapen, heeft Ahmed het stokje overgenomen en zijn droom waargemaakt.

Multibrand

De geboren en getogen Alphenaar is een echte slaapexpert en vindt dan ook dat je nachtrust heel belangrijk is. Passie voor Slapen heeft daarom meerdere bekende merken in huis, waaronder Auping, Pullman, Tempur en Serta. Eind dit jaar worden de nieuwe shops opgeleverd van Auping en van Serta. “Dit gaan we vieren in het begin van het nieuwe jaar, ook omdat we dan 30 jaar bestaan”, vertelt Ahmed.

Persoonlijk slaapadvies

Bij Passie voor Slapen hechten ze veel waarde aan een persoonlijk slaapadvies. “Dit betekent dat we rekening houden met de wensen en eisen die klanten voor hun nieuwe slaapsysteem hebben. Denk hierbij aan de afmetingen van het bed, de instaphoogte, de eventuele verstelbaarheid, en natuurlijk de voorkeur voor ligcomfort.”

Om dit goed in kaart te brengen voert Passie voor Slapen een slaapscan uit. “Deze scan geeft ons inzicht in welk matras het beste bij jou past. Dit duurt 2 minuten. Na deze scan nemen wij uitgebreid de tijd om de verschillende matrassen te testen. Terwijl jij bepaalt of je het comfortabel vindt liggen, kijken onze slaapexperts te allen tijde met je mee voor de juiste ergonomie.”

De slaapexperts

Als ondernemer wil Ahmed altijd van alles op de hoogte zijn. “Ik vind het belangrijk om te weten wat er in mijn branche gebeurt en welke noviteiten er zijn. Dat moet je ook wel doen als je met de tijd mee wil gaan.” Dat is onder meer reden voor Ahmed om met het hele team de beurzen in Keulen en Brussel te bezoeken. “Het hele team krijgt ook meerdere keren per jaar producttrainingen bij onze leveranciers. Zo blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op slaapgebied.”

Bovendien heeft elke slaapexpert bij Passie voor Slapen een eigen specialisme. “Vanuit zijn sport- achtergrond vindt Wouter het bijvoorbeeld fijn om klanten uitgebreid te adviseren. Nicoline werkt al jarenlang in de beddenbranche en heeft een achtergrond in textiel. Daardoor kan ze iedereen goed adviseren met het afstylen van hun slaapkamer”, legt Ahmed uit. “We geven allemaal advies op maat en dat wordt gewaardeerd. Wij zijn er goed in en dat maakt ons sterk.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.