Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Passie voor Slapen

Ahmed Akin is de eigenaar van Passie voor Slapen in Alphen aan den Rijn, wat al 29 jaar bestaat, en de vestiging in IJmuiden. Het betreft in beide gevallen een goede beddenspeciaalzaak die zich inzet om klanten tevreden te houden en tevens aan zich te binden. Na vele jaren in dienst te zijn geweest bij Kees Goddrie, de voormalige eigenaar van Passie voor Slapen, heeft Ahmed het stokje overgenomen en zijn droom waargemaakt.

Multibrand

De geboren en getogen Alphenaar is een echte slaapexpert en vindt dan ook dat je nachtrust heel belangrijk is. Passie voor Slapen heeft daarom meerdere bekende merken in huis, waaronder Auping, Pullman, Tempur en Serta. Eind dit jaar worden de nieuwe shops opgeleverd van Auping en van Serta. “Dit gaan we vieren in het begin van het nieuwe jaar, ook omdat we dan 30 jaar bestaan”, vertelt Ahmed.

Persoonlijk slaapadvies

Bij Passie voor Slapen hechten ze veel waarde aan een persoonlijk slaapadvies. “Dit betekent dat we rekening houden met de wensen en eisen die klanten voor hun nieuwe slaapsysteem hebben. Denk hierbij aan de afmetingen van het bed, de instaphoogte, de eventuele verstelbaarheid, en natuurlijk de voorkeur voor ligcomfort.”

Om dit goed in kaart te brengen voert Passie voor Slapen een slaapscan uit. “Deze scan geeft ons inzicht in welk matras het beste bij jou past. Dit duurt 2 minuten. Na deze scan nemen wij uitgebreid de tijd om de verschillende matrassen te testen. Terwijl jij bepaalt of je het comfortabel vindt liggen, kijken onze slaapexperts te allen tijde met je mee voor de juiste ergonomie.”

De slaapexperts

Als ondernemer wil Ahmed altijd van alles op de hoogte zijn. “Ik vind het belangrijk om te weten wat er in mijn branche gebeurt en welke noviteiten er zijn. Dat moet je ook wel doen als je met de tijd mee wil gaan.” Dat is onder meer reden voor Ahmed om met het hele team de beurzen in Keulen en Brussel te bezoeken. “Het hele team krijgt ook meerdere keren per jaar producttrainingen bij onze leveranciers. Zo blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op slaapgebied.”

Bovendien heeft elke slaapexpert bij Passie voor Slapen een eigen specialisme. “Vanuit zijn sport- achtergrond vindt Wouter het bijvoorbeeld fijn om klanten uitgebreid te adviseren. Nicoline werkt al jarenlang in de beddenbranche en heeft een achtergrond in textiel. Daardoor kan ze iedereen goed adviseren met het afstylen van hun slaapkamer”, legt Ahmed uit. “We geven allemaal advies op maat en dat wordt gewaardeerd. Wij zijn er goed in en dat maakt ons sterk.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.