Reddingsbrigade Nederland

PAW Patrol 06-polsbandjes beschikbaar bij Alphense Reddingsbrigade

Het komt wel eens voor dat kinderen hun ouders kwijt raken op drukke plekken. Om ervoor te zorgen dat ouder en kind weer snel herenigd worden heeft de reddingsbrigade een speciaal polsbandje.

Dit jaar is een pilot van de Alphense Reddingsbrigade van start gegaan in het Zegerslootgebied. De ARB vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan genieten van het water en zet zich hier graag voor in. Ieder weekend zijn zij aanwezig bij de Zegerplas. 

Om ervoor te zorgen dat ouders en kinderen zich nog veiliger voelen, stelt de Alphense Reddingbrigade speciale PAW Patrol 06-bandjes beschikbaar. Ze doen mee met de landelijke campagne ‘Omarm het 06-polsbandje!’. Volwassenen kunnen hun telefoonnummer en de naam van hun kind op dit bandje zetten. Het doel van de campagne is het zorgen voor een snelle hereniging. En niet te vergeten: recreanten bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat hun kind zoekraakt en aanreiken wat ze moeten doen als er toch sprake is van vermissing.

De bandjes zijn verkrijgbaar bij de reddingspost, gelegen naast de speelvijver bij de Zegerplas.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 15:51

Onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid

De gemeente Alphen aan den Rijn start maandag 10 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan ruiterroute Zegersloot. Dit op aanvraag van veel verschillende partijen, waaronder hippisch centrum ‘Zeegersloot’.

Verkeer en vervoer gisteren 14:49

GO Sharing start met elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn

Deelvervoerbedrijf GO Sharing is vandaag begonnen met het plaatsen van 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkreeg hier eerder een vergunning voor, naast het aanbieden van hun elektrische deelscooters. De e-bikes zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis.

Advertorial Horeca gisteren 13:53

Wat maak je menu: Restaurant de Lelie in een nieuw jasje

Hét restaurant van Kerk en Zanen, Restaurant de Lelie, bestaat inmiddels al bijna dertig jaar. Sinds donderdag 29 september hebben zij een nieuwe menukaart. Maar wist je ook dat ze meer te bieden hebben dan alleen een avondje uiteten gaan?

Wonen en bouwen gisteren 12:59

Meedenken met wooncomplex in het Bospark

Zoals eerder aangegeven komt er een levendig en levensloopbestendig wooncomplex in het Bospark in Alphen aan den rijn. Het gaat om 120 appartementen voor senioren. Om het complex optimaal in te delen mogen mensen meedenken.