PCB De Fontein

PCB de Fontein krijgt bezoek van Jeugdjournaal vanwege ‘coronarapport’

Op vrijdag 5 juni was PCB de Fontein te zien in het Jeugdjournaal. De Alphense basisschool was in het nieuws vanwege hun variant op het rapport: het ‘coronarapport’.

Minder les, minder toetsen en minder contact met de juf of meester en medeleerlingen. Dat was de realiteit voor basisscholen in heel Nederland toen zij in maart moesten sluiten. Leerlingen hebben in deze periode niet zozeer minder geleerd, maar juist andere vaardigheden ontwikkeld, vinden ze bij PCB de Fontein. Daarom bedachten zij het ‘coronarapport’. “Een mooie gelegenheid om als school aan iedereen te laten zien waar we voor staan in het kader van eigenaarschap van onze leerlingen en het ontwikkelen van de vaardigheden die je in je latere leven hard nodig hebt”, aldus PCB de Fontein.

Het ‘coronarapport’ mogen leerlingen zelf invullen. Het gaat namelijk niet om cijfers, maar om hoe je thuis hebt gewerkt en welke vaardigheden je in die tijd hebt ontwikkeld. Maar hoe werkt dat dan? Leerlingen krijgen allemaal stellingen te zien, die ze vervolgens moeten beoordelen met een smiley. Dit zijn stellingen als ‘ik sta op tijd op’, ‘ik heb zelfvertrouwen’, en ‘ik ben lief voor mijn gezinsleden’.

Kijk hieronder het volledige fragment.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:42

Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

Advertorial Economie gisteren 18:04

Ontevreden over uw huidige boekhouder of accountant?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt overstappen naar een andere accountant of boekhouder. Soms sluit simpelweg de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen. Overweeg eens om vrijblijvend in gesprek te gaan met Tidak.

Politiek gisteren 16:47

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan

Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Politiek gisteren 16:13

Plan van aanpak voor multiculturele Edelstenenbuurt

De Edelstenenbuurt rond de hoogbouw Briljantstraat en Diamantstraat wordt geplaagd door terugkerende incidenten, ondanks veel positieve zaken. Met een Plan van Aanpak wil gemeente Alphen aan den Rijn het tij ten goede keren.