Advertorial Sport

Permanent obstakelparcours in het Zegerslootgebied

Voor onder meer een deel van het terrein van voetbalclub ARC in Alphen aan den Rijn ligt een plan van Obstacle Training Course Alphen (OTCA) voor een permanent obstakel parcours. Het plan van Ricardo van den Belt heeft een financiering toegekend gekregen vanuit het Lokaal Economisch Fonds (LEF).

Het permanente parcours is een idee van Ricardo van den Belt. Van den Belt is eigenaar van 4Sport Training Center en zelf een fanatiek beoefenaar van Obstacle Runs in binnen- en buitenland. In dezelfde omgeving als waar het geplande parcours van OTCA moet komen, wordt tijdens het Zomerspektakel de grote Obstacle Run gehouden.

De LEF-financiering wordt toegekend onder voorbehoud van cofinanciering. Dit betekent dat ook de initiatiefnemers met geld over de brug moeten komen. Wethouder Gert-Jan Schotanus vindt het een mooi plan, maar ziet ook een aantal uitdagingen voor wat betreft bereikbaarheid, beschikbaarheid en de samenwerking met het Hoogheemraadschap.

LEF-financieringen worden toegekend op advies van Econimisch Development Board Alphen (EDBA).


Meer nieuws

Kunst en Cultuur vandaag 18:06

Het boek IJzerkop wint Thea Beckmanprijs 2021

Het jeugdboek IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem heeft de Thea Beckmanprijs 2021 voor het beste historische kinderboek gekregen. IJzerkop was ook winnaar van de Jonge Beckman 2021. De volwassen jury en de kinderjury waren unaniem. Rob Ruggenberg kreeg een oeuvreprijs.

Advertorial Kinderen vandaag 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Sport vandaag 14:16

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Advertorial Horeca vandaag 13:40

Najaar bij Bij Hen

De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.