Josh Walet
Advertorial Bouw en techniek

Persoonlijk en vertrouwd vakmanschap voor de toekomst: BINK neemt activiteiten Rozestraten Installatietechniek over

In de afgelopen jaren heeft BINK Alphen aan den Rijn een aanzienlijke groei doorgemaakt. Op 1 januari was het dan eindelijk zover: BINK heeft de activiteiten van Rozestraten Installatietechniek overgenomen. Bas van Hamersveld en Dylan van Harskamp delen dit opwindende nieuws. Zij staan aan het roer van deze jonge en dynamische vestiging, hiermee kondigen zij met trots de recente overname aan.

BINK heeft vestigingen in Sprundel, Kaatsheuvel en Alphen aan den Rijn. De recente opname van Rozestraten is een mooie ontwikkeling voor de bedrijfsgroei van de vestiging in Alphen aan den Rijn. Pauline Rozestraten, eigenaresse van het bijna 200 jaar oude familiebedrijf, zag in BINK de perfecte opvolging.

Service en beheer

BINK heeft al enige tijd plannen om een afdeling voor Service en Beheer op te zetten vanuit de vestiging Alphen aan den Rijn, wat een uitdaging is gezien het beperkte aanbod van servicemonteurs. Uiteindelijk bleek de overname van Rozestraten, met hun bestaande klantenbestand, de ideale route. Dit verbreedt niet alleen hun aanbod naar particulieren, maar opent ook de deur naar een nieuw bedrijfssegment. Dit is essentieel voor verdere verduurzaming bij mensen thuis. “Rozestraten, al bijna twee eeuwen een begrip in Alphen aan den Rijn, was precies wat we zochten: een lokaal bedrijf met diep verankerde connecties in de regio",  vertelt Bas.

BINK staat bekend om het aanpakken van uitdagende projecten. Momenteel werken ze aan een aantal lokale projecten zoals het Havenhuis bij de Baronie en het nieuwbouwproject aan de Ambonstraat met 60 huurappartementen. Als klap op de vuurpijl hebben ze onlangs, in opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn, sporthal de Hil in Benthuizen opgeleverd. Ook de lokale VVE'S zijn voor BINK geen onbekende meer, de naamsbekendheid neemt verder toe. 

Vertrouwde service

Deze overname betekent niet alleen een slimme zet voor BINK, maar ook een nieuwe periode van sterke lokale betrokkenheid en groei. “Met 20 werknemers in Alphen, varieert het leeftijdsbereik opvallend van 18 tot 45 jaar. Wat zeldzaam blijkt in de technische sector”, aldus Bas. De persoonlijke aanpak en bekende gezichten vanuit Rozestraten zullen zonder twijfel zorgen voor een soepele overgang en vertrouwde service voor zowel bestaande als nieuwe klanten.


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.