Annemieke van der Togt
Advertorial Theater

Peter Blok en Bas Hoeflaak op het allerkleinste podium

Een plank van 40 x 180 cm: dat is het podium voor Peter Blok en Bas Hoeflaak gedurende het toneelstuk ‘Trapeze’. Deze scherpe en inventieve komedie gaat over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaarstaan om te springen, maar dan ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Op zaterdag 6 mei is deze ‘act’ te bewonderen in Theater Castellum.

Peter: “Er is iets ernstigs aan de hand, iets dramatisch. Hoe mensen daarmee omgaan, dat laat je heel erg lachen, omdat soms de pijnlijkste dingen achteraf de beste anekdotes zijn. Dat is precies de basis van een goede komedie en dat hebben we hier ook te pakken. Je hebt twee mensen die totaal geïsoleerd zijn, hoog in de nok, dus zeer afhankelijk van elkaar. Ze moeten een enorme vertrouwensband hebben. Ja, dan valt er ook veel kapot te gaan.”

Bas: “We staan ruim een uur op zo’n klein plankje en dat maakt dat je heel weinig kan, bijvoorbeeld met je lichaam. Je kan niet weglopen. Je zit echt bovenop elkaar. En juist dat maakt het leuk en spannend.”

Peter: “En dan hebben we nog een andere beperking en dat zijn de kostuums. We hebben maar één pakje aan. Dat houdt het ergens tussen een onesie en een babytrappelzakje, met stretchstof. Je hebt geen jasje aan (lachend, red.), je hebt geen zakken, je kan je handen nergens laten. Je lichaam is er helemaal doorheen te zien en dat is nou niet iets waar Bas en ik normaal gesproken mee te koop lopen. Dus dat is best gek en een drempeltje om overheen te komen.”

Tickets

De voorstelling ‘Trapeze’ is op zaterdag 6 mei (aanvang 20:15 uur) te zien in Alphen a/d Rijn. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.