Annemieke van der Togt
Advertorial Theater

Peter Blok en Bas Hoeflaak op het allerkleinste podium

Een plank van 40 x 180 cm: dat is het podium voor Peter Blok en Bas Hoeflaak gedurende het toneelstuk ‘Trapeze’. Deze scherpe en inventieve komedie gaat over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaarstaan om te springen, maar dan ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Op zaterdag 6 mei is deze ‘act’ te bewonderen in Theater Castellum.

Peter: “Er is iets ernstigs aan de hand, iets dramatisch. Hoe mensen daarmee omgaan, dat laat je heel erg lachen, omdat soms de pijnlijkste dingen achteraf de beste anekdotes zijn. Dat is precies de basis van een goede komedie en dat hebben we hier ook te pakken. Je hebt twee mensen die totaal geïsoleerd zijn, hoog in de nok, dus zeer afhankelijk van elkaar. Ze moeten een enorme vertrouwensband hebben. Ja, dan valt er ook veel kapot te gaan.”

Bas: “We staan ruim een uur op zo’n klein plankje en dat maakt dat je heel weinig kan, bijvoorbeeld met je lichaam. Je kan niet weglopen. Je zit echt bovenop elkaar. En juist dat maakt het leuk en spannend.”

Peter: “En dan hebben we nog een andere beperking en dat zijn de kostuums. We hebben maar één pakje aan. Dat houdt het ergens tussen een onesie en een babytrappelzakje, met stretchstof. Je hebt geen jasje aan (lachend, red.), je hebt geen zakken, je kan je handen nergens laten. Je lichaam is er helemaal doorheen te zien en dat is nou niet iets waar Bas en ik normaal gesproken mee te koop lopen. Dus dat is best gek en een drempeltje om overheen te komen.”

Tickets

De voorstelling ‘Trapeze’ is op zaterdag 6 mei (aanvang 20:15 uur) te zien in Alphen a/d Rijn. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.