Politiek

Peter Bontekoe gaat tot 2020 alleen verder als raadslid

Peter Bontekoe zal definitief tot 2020 als eenmansfractie verder gaan. Hij wil zijn voorkeursstemmen niet verloren laten gaan. Bontekoe is in december uit de fractie van Nieuw Elan gezet. In juli 2017 verliet hij zelf met onmin de fractie van het CDA.

Boskoper Peter Bontekoe is in maart 2018 met veel voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn gekozen. Het raadslid stond op een verkiesbare positie op de kieslijst van Nieuw Elan. In november vorig jaar, een halfjaar na de verkiezingen, werd Bontekoe door de andere fractieleden gevraagd te vertrekken.

Bontekoe had zich een jaar eerder in november 2017 aangesloten bij de fractie van Nieuw Elan, nadat hij in juli van dat jaar met onmin de fractie van het CDA had verlaten. Een raadslidmaatschap is persoonsgebonden, daarom kan een raadslid van partij wisselen.

De Boskoper staat bekend om zijn duidelijke standpunten en het niet afwijken van een ingeslagen koers. Dat botst met de fractiediscipline die zowel in het CDA als in Nieuw Elan gebruikelijk is. Tot aan de verkiezingen van 2020 hoeft Bontekoe zich daar geen zorgen meer over te maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.