Dierenambulance

Petitie: vermeld dierenartsen en dierenhulpverleners op lijst vitale beroepen

Op dit moment staan dierenartsen en dierenhulpverleners niet op de lijst van vitale beroepen. Bij een lockdown zouden zij hun beroep niet meer kunnen uitoefenen. Daarom is er een petitie gestart. Ook Dierenambulance Alphen aan den Rijn roept op om de petitie te ondertekenen.

Als het in Nederland tot een lockdown komt, kunnen alleen mensen met vitale beroepen hun werk uit blijven oefenen. Omdat de Dierenambulance niet op de lijst vermeld staat, zou dit betekenen dat de huisdieren in heel Nederland geen toegang meer hebben tot voeding, medicatie, zorg en vervoer. Dit geldt ook voor dieren uit het wild, zij worden dan aan hun lot overgelaten.

De Dierenambulance Amsterdam is daarom een petitie gestart, waar Dierenambulance Alphen aan den Rijn zich ook bij aansluit. “Mocht het onverhoopt toch tot een volledige lockdown komen, dan komt de zorg voor onze viervoeters en de in het wild levende dieren zoals het er nu naar uit ziet te vervallen”, laat de Dierenambulance Alphen aan den Rijn weten. “Wij willen graag door, en graag met de dieren die echt direct zorg nodig hebben bij een dierenarts terecht kunnen of ze bij een gespecialiseerde opvang kunnen brengen.”

De petitie kun je hier tekenen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!

Gemeente vandaag 16:48

Burgerzaken op zaterdag gesloten

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt Burgerzaken op dit moment alleen op afspraak. 

Alphens Restaurantweek vandaag 16:21

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wijnbar&Zo

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van onze wijnspecialist: Wijnbar&Zo.

Gemeente vandaag 15:46

Project Aquathermie Planetenbuurt weer een stap dichterbij

Samen met woningcorporatie Woonforte, ziekenhuis Alrijne, verpleeghuis Oudshoorn,​ Stichting Driehoorne, het Scala College en Hoogheemraadschap van Rijnland ondertekent​ Gemeente Alphen aan den Rijn de intentieovereenkomst ‘Duurzame warmte Planetenbuurt’.​ Daarmee is de​ volgende grote stap in het project Aquathermie gezet.​ 

Verkeer en vervoer vandaag 15:17

Treinverkeer Alphen-Gouda gestremd

Momenteel rijden er geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in verband met een seinstoring.