NMSA
Advertorial Muziek

Peuters maken muziek!

Muziek maakt slim! Het is wetenschappelijk bewezen: kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek ontwikkelen zich breder en doen het daardoor beter op school. Ieder kind is bovendien van nature muzikaal, je hoeft het alleen nog maar te ontwikkelen.

Alle peuters beginnen te bewegen zodra ze muziek horen. In deze cursus, voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders, is het elke week weer feest! Zingen, klappen, stampen, dansen, springen en spelen op instrumenten, alles komt aan bod. Dwergen en dieren, de seizoenen en het dagelijkse leven, sprookjes en K3: ze komen allemaal voorbij.

Al zingend en spelend ontwikkelen zich de motoriek, het gehoor, stemgebruik, gevoel voor ritme, gevoel voor taal en het vermogen om te luisteren. Bij de cursus hoort een boekje met alle teksten zodat je thuis verder kunt spelen en zingen.

NB: de les is bedoeld voor 1 peuter met ouder/begeleiding. Het is dus niet mogelijk om meerdere kinderen mee te nemen naar de les.

Leeftijd peuters: 2 tot 4 jaar
Cursusduur: 10 weken
Dag en tijdstip: woensdagochtend van 09:30 - 10:30 uur
Eerste les: woensdag 15 september


Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.