NMSA
Advertorial Muziek

Peuters maken muziek!

Muziek maakt slim! Het is wetenschappelijk bewezen: kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek ontwikkelen zich breder en doen het daardoor beter op school. Ieder kind is bovendien van nature muzikaal, je hoeft het alleen nog maar te ontwikkelen.

Alle peuters beginnen te bewegen zodra ze muziek horen. In deze cursus, voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders, is het elke week weer feest! Zingen, klappen, stampen, dansen, springen en spelen op instrumenten, alles komt aan bod. Dwergen en dieren, de seizoenen en het dagelijkse leven, sprookjes en K3: ze komen allemaal voorbij.

Al zingend en spelend ontwikkelen zich de motoriek, het gehoor, stemgebruik, gevoel voor ritme, gevoel voor taal en het vermogen om te luisteren. Bij de cursus hoort een boekje met alle teksten zodat je thuis verder kunt spelen en zingen.

NB: de les is bedoeld voor 1 peuter met ouder/begeleiding. Het is dus niet mogelijk om meerdere kinderen mee te nemen naar de les.

Leeftijd peuters: 2 tot 4 jaar
Cursusduur: 10 weken
Dag en tijdstip: woensdagochtend van 09:30 - 10:30 uur
Eerste les: woensdag 15 september


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.