PeuterStart
Advertorial Onderwijs

PeuterStart krijgt opnieuw subsidie voor voorschoolse educatie

Deze week maakte gemeente Alphen aan den Rijn bekend dat zij de subsidie voor voorschoolse educatie opnieuw toekent aan PeuterStart. Voor de periode 1/7/21 tot en met 31/12/24. Goed nieuws dus voor de 21 PeuterStart-locaties van Junis en ruim 600 peuters.

Marie-Louise van Mourik, directeur-bestuurder: “We zijn hier ontzettend blij mee. Dit voelt voor mij als een bewijs van vertrouwen in de kwaliteit van onze peuteropvang. Daar mogen we best heel trots op zijn. Dit betekent dat we onze PeuterStart kinderen de komende jaren mogen blijven helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling en daarmee een goede start geven voor de basisschool. En dat is voor mij het beste nieuws.”

Voorschoolse educatie

PeuterStart, partner van Junis, is in Alphen al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 18 locaties - in elke wijk in Alphen, maar ook in bijvoorbeeld Boskoop, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen - komen zo’n 600 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma.

VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden. Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. Zeker voor peuters die het nodig hebben is deze ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld bij peuters die een taal- of ontwikkelingsachterstand hebben. PeuterStart investeert in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn.

“Wij zijn trots op PeuterStart en op de pedagogische medewerkers die zich elke dag inzetten om alle kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling”, zegt Van Mourik. “Wij zien dat onze medewerkers met veel bevlogenheid hun werk doen. Zij geven onze peuters een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen en een goede voorbereiding op de basisschool. Dat doen wij met veel plezier samen met de gemeente en met een aantal regionale partners, omdat wij allemaal het beste willen voor onze peuters.”


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”